post

Xiaomi 14 ще е първият смартфон, работещ със Snapdragon 8 Gen 3, твърдят последните слухове. Qualcomm пуска следващото си поколение флагмански чипсети през октомври на Snapdragon Summit 2023, а след събитието Xiaomi ще обяви новия MIUI 15, базиран на Android 14 и ще хвърли малко светлина върху предстоящата серия 14, която се очаква през ноември.

Информацията съответства на графика за стартиране на двете компании и имайки предвид и премиерата на iPhone 15 през септември, октомври изглежда подходящ за анонсите. След Xiaomi 14 от новия чипсет ще се възползват и други китайски компании като Vivo, OPPO и ZTE.

Всъщност последния път X90 Pro+ на Vivo беше устройството, с което дебютира Snapdragon 8 Gen 2. Що се отнася до Snapdragon 8 Gen 3, той ще разполага с 8-ядрен дизайн, включващ ядро Cortex-X4, 5x Cortex-A720 и 2х Cortex-A520.

За Xiaomi 14 се твърди, че ще включва няколко надстройки и подобрения както в хардуера, така и в софтуера. Ще има нов 50 МР1/1.28-инчов основен сензор на камерата, телеобектив с 5х оптично увеличение и ултраширок сензор. Очаква се и батерията да е 4860 mAh с поддръжка на 90 W кабелно и 50 W безжично зареждане. Ще има и промяна в дизайна с различно разположение на модула на камерата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *