post

Специалистът при дисплеите AOC обяви новото допълнение към моделната серия 90, насочено към професионалистите. 27-инчовият (68.6 см) U2790PQU предлага 4K резолюция (3840×2160 пиксела) и плътност от 163 ppi които дават резултат под формата на кристални изображения. IPS панелът на U2790PQU и 10—битовата дълбочина на цвета постигат 1,07 милиарда цвята и плавни цветови преходи. Сивият цвят на неговия корпус и 3-странния безрамков дизайн отличават този монитор на външен вид, а модерните му технически характеристики, включително настройващата се по височина ергономична стойка и функцията за намаляване на синята светлина, го правят отличен избор за професионалисти, търсещи решение от висок клас.

AOC U2790PQU

Ultra HD резолюцията или просто 4K (3840×2160 пиксела) бавно, но сигурно заменя 1080p (Full HD) и 1440p (Quad HD) стандартите. U2790PQU е монитор, който ще бъде оценен по достойнство от създателите на съдържание, видео редакторите, дигиталните артисти, но и от хората, които работят с електронни таблици и други наситени с информация приложения. Изключителната острота и живите детайли на 4K резолюцията заедно с точното цветово възпроизвеждане и 10-битовата дълбочина на цвета на IPS панела на U2790PQU са оптималния набор от характеристики, които се търсят в работата на споменатите категории професионалисти.

Всички монитори от серия 90 на AOC идват с уникален сребрист/стоманен цвят, който ги отличава от обичайните черни и сиви дисплеи, и U2790PQU следва тази тенденция. 27-инчовият (68.6 см) размер на панела в комбинация с почти безрамковия дизайн осигурява голяма площ за работа като същевременно се усеща компактен и пести място на бюрото. Той позволява и лесно създаване на конфигурации с повече от един монитор, които продължават да са предпочитания вариант за максимална продуктивност в модерните работни пространства.

Много професионалисти прекарват значително време пред своите дисплеи всеки ден и AOC има перфектното решение да направи това време възможно най-комфортно. Ергономичната стойка може да бъде настройвана по височина (до 130 мм), завъртана (-45°/+45°) и накланяна (-3,5°/+19,5°). За потребителите, които работят предимно с вертикално съдържание, режимът на обръщане на монитора предлага използване в портретен режим. Освен това, U2790PQU предлага Low Blue Light режим, който намалява високоенергийната синя светлина и допринася за поддържане на здравето на очите.

Съответствието с регулации като EnergyStar, EPEAT Silver и TCO 6 превръщат U2790PQU в модерен, енергийно ефективен монитор, подходящ за офиса на бъдещето.

Потребителите имат множество опции за свързване на U2790PQU, благодарение на един HDMI 2.0 порт, един HDMI 1.4 порт и DisplayPort 1.2, а за още повече удобство могат да използват 2-та порта на вградения USB 3.0 хъб. За възпроизвеждане на звук те могат да разчитат на вградените говорители с мощност по 2W или да използват изхода за слушалки.

U2790PQU ще бъде наличен през юли 2019 г. на препоръчителна крайна цена от 689 лв. с ДДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *