post

 

Всеки път, когато седнем зад волана на дадено превозно средство, всеки от нас носи отговорност да защити себе си, своите спътници и другите шофьори, като прави всичко възможно, за да не се случи автомобилна катастрофа.

Независимо дали пътувате по фермерските пътища на провинцията или преминавате от един голям град в друг, има няколко съвета за внимателно шофиране, които трябва да следвате, за да предотвратите инцидент и неприятни теми като обезщетение и кръвнина при ПТП.

Ограничете разсейването

В наши дни има толкова много разсейващи фактори… Използването на мобилния телефон, изпращането на текстови съобщения, избора на радиостанция и други трябва да се правят, когато сте спрели автомобила. Дайте 100% от вниманието си на пътя.

Текстовото съобщение може да изчака. Вашите приятели и близки трябва да разберат, че шофирате и че вашата безопасност и безопасността на другите участници в движението е много по-важна.

Ограничете нощното шофиране

Без значение колко зорки са очите ви, нощното шофиране все пак е по-трудно и е с по-висок риск от инциденти. Не само намалявате видимостта си, когато е тъмно, но и подпийналите шофьори са склонни да излизат по пътищата много повече през това време. Ако трябва да шофирате след полунощ, уверете се, че сте нащрек за безразсъдни водачи.

Никога не предполагайте

Никога не предполагайте, че даден шофьор ще спре или ще завие. По-добре е да предположите, че може да не го направи! Предположенията са много опасни, когато става въпрос за движение по пътищата. Със сигурност не е добре да разчитате само на тях.

Поддържайте колата си в отлично състояние

Винаги правете всички необходими технически прегледи на автомобилите и редовно проверявайте за нередности. Също така, не шофирайте със стари гуми, които могат да ви създадат проблем във всеки един момент, защото това може да доведе до фатални събития.

Предпазливостта и грижата винаги са на първо място и именно те отличават добрите шофьори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *