post

За втора поредна година над 80% от участниците преминаха успешно 4-месечното специализирано обучение в инженерната академия на Бош Инженеринг Център София.

За две години от откриването на инженерната академия в нея се обучиха над 50 млади таланти, които получиха възможност за успешен старт и кариера в сферата на автомобилния софтуер.

15 опитни и доказани професионалисти от Инженерния Център, подготвиха младите специалисти и им предадоха своите знания и практически опит в сферата на разработването и тестването на софтуер за автомобилната индустрия.
Всеки успешно завършил академията има възможност да се присъедини към екипа на Центъра на инженерна позиция.

Нетрадиционно и приобщаващо – така завърши второто издание на инженерната академия Bosch ECS Career Camp, продължила четири месеца и организирана от Бош Инженеринг Център София. След специализирано обучение в 5 програмни направления, успешно завършилите академията скаути бяха приятно изненадани с игрови мисии, с които представители на инженерните отдели ги запознаха с дейността на Центъра и някои от най-интересните технологии, които разработват. Интерактивните и оригинални игри, чрез които бяха представени проектите и продуктите, реалната работна среда и лабораториите предизвикаха въображението на възпитаниците на Bosch ECS Career Camp и ги потопиха в света на иновациите.

Участниците имаха възможност да се запознаят с част от проектите, по които се работи в Бош Инженеринг Център София, да се вдъхновят за бъдещата си работа, като същевременно се докоснат до фирмената култура, ценностите и атмосферата в компанията. Скаутите от различните направления се опознаха по-добре, обмениха идеи и намериха нови приятели. Това със сигурност ще допринесе за тяхната бъдещата работа в екип, защото всички завършили успешно второто издание на академията получиха предложение да станат част от екипа на Бош Инженеринг Център София.

Само за две години от откриването на инженерната академия в нея се обучиха общо над 50 млади таланти, които получиха необходимите знания и умения за успешен старт и кариера в сферата на автомобилния софтуер. Това доказва ефективността на обучението, ентусиазма и желанието на младите специалисти да се развиват професионално и да разработват технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия в глобален мащаб.

Структурата и съдържанието на програмата са изцяло подготвени от специалисти на Бош Инженеринг Център София, които са доказани професионалисти в своята област. Този проект е от ключово значение и затова по него работят и обучават 15 от най-добрите експерти, включително и инженеринг мениджъри. Обучението завършва с изпит, а всеки успешно завършил академията има възможност да се присъедини към екипа на Центъра на инженерна позиция.

Инвестициите в образование и развитие на таланти в IT сферата са сред основните приоритети на Бош Инженеринг Център София. Стратегията, която Центърът следва, е подкрепа за образованието, професионалното развитие и ориентация на младите хора в България и което е по-важно – формиране на среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, компанията подкрепя и бъдещите специалисти в професионалното им развитие чрез стажантски програми, дуално обучение и сътрудничество с университетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *