post

Това сподели водещата блокчейн екосистема Binance, която отпразнува 200 милиона потребители този месец

 

Все по-голямо доверие в цифровите активи и блокчейн технологиите и стабилно представяне на крипто сектора от началото на годината досега – това отчитат от Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света. Доказателство за растящото приемане на иновациите е нарастването на потребителската база на компанията, която този месец отпразнува 200 млн. регистрирани в платформата потребители.

,,Гледаме на това събитие не само като личен успех, но и като сериозно постижение за цялата блокчейн индустрия. Това е индикатор, че крипто пазарът върви в правилна посока и печели доверието на все повече хора по света. Колкото до успеха на Binance, той се дължи както на широката гама от продукти, които предлагаме, така и на локалния ни фокус. Binance предлага всичките си услуги и информационни ресурси на български език. Това ни помага да сме винаги близо до потребителите си и да получаваме тяхното доверие’’, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.

Днес блокчейн и Web3 се развиват с безпрецедентни темпове. Биткойнът, представен през 2009 г., положи основите на нов клас активи, като за по-малко от десетилетие привлече внимание на глобално ниво. Днес милиони хора по света използват цифрови активи, за да трансферират ефективно стойности онлайн, да участват в децентрализирани финансови дейности (DeFi) и да се възползват от различни функционалности, задвижвани от интелигентни договори.

Блокчейн технологията продължава да се сблъсква със скептицизъм от страна на традиционните финансови институции. Въпреки това, нейната добавена стойност – децентрализация, прозрачност и сигурност, стимулира все по-широкото ѝ приемане, както от индивидуални потребители, така и от компании. Редица утвърдени компании все по-често избират да се адаптират активно към иновациите. Финансови гиганти като BlackRock и Fidelity, оглавяващи неотдавнашната треска за спот Биткойн ETF, са най-яркият пример. Много други големи играчи в съответните области, от JP Morgan до IBM, проучват блокчейн технологията и я интегрират в операциите си, за да повишат ефективността и сигурността. Децентрализираните системи придобиват популярност, а настоящата блокчейн революция е огледало на предишни иновационни цикли, при които традиционните участници или възприемат нова технология, или рискуват да изостанат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *