post

Сезонът на отпуските е в разгара си. Както знаете, всеки си има своите предпочитания за това, как да си почива. Едни предпочитат екстремните походи, други – да се пекат до басейна на луксозен хотел, трети – просто да си почиват вкъщи. В тази статия ще говорим за третата група. Ако сте решили да се впуснете в гейминг маратон по време на отпуска си и да наваксате, е необходимо да си създадете подходящи и комфортни условия.

SSD е огромно предимство

Разбира се, най-важното нещо е хардуерът. В случая на конзолите ви е достатъчно просто да притежавате последното поколение, но ако играете на компютър, нещата са малко по-сложни. Ако компютърът ви забива и работи бавно, не е необходимо веднага да сменяте видеокартата или процесора, което би ви излязло много скъпо. Ще ви е достатъчно да си смените хард диска, особено ако компютърът ви използва старомоден HDD диск. Модерните SSD дискове правят както ежедневното използване на компютъра, така и гейминга много по-комфортни.

Най-голямо впечатление ще ви направи времето за зареждане. Разликата е много голяма, както се потвърждава и от множество тестове. Ако изберете Samsung 990 PRO SSD със скорост на последователно четене до 7450 MB/s, можете да очаквате значително подобряване на производителността. Ако ви е важен модерният дизайн, може да ви хареса моделът 990 PRO Heatsink. Той има същите параметри, но освен това е снабден с вграден радиатор за охлаждане. Samsung се е погрижила за атрактивния дизайн на хардуера, като го е снабдила с допълнителна подсветка, която ще направи компютъра ви по-интересен. Струва си да се спомене, че дискът е напълно съвместим с PlayStation 5 и може да реши проблема на прегряването на конзолата.

След като замените своя HDD със SSD диск, също така можете да очаквате леко подобряване на кадровата честота. Разликата няма да е умопомрачителна, но в зависимост от играта можете да забележите, че честотата е малко по-висока. Използването на по-бърз хард диск също така предотвратява възникването на внезапни кратковременни спадове в производителността, които могат да се случват, когато играта се зарежда. Това е много важно, ако играете състезателни мултиплейър игри, в които всяка секунда е от значение. Освен това, с по-бърз диск ще можете да заредите играта преди останалите и, например, да изберете любимия си герой преди някой друг да го вземе. В някои игри, особено тези с голям отворен свят, също така можете да забележите леко подобрение на визуалното качество.

SSD дисковете предлагат още няколко предимства на геймърите. Игрите се инсталират много по-бързо, което е полезно, когато искате да тествате няколко игри в рамките на кратък период. Също така значително се увеличава скоростта на зареждане на игри и карти и локации в игрите. SSD дисковете се развалят по-рядко, което ви дава допълнително усещане за сигурност, дори и да става дума за запазване на напредъка в игрите.

SSD дисковете също така осигуряват на геймърите няколко дребни предимства. Игрите се инсталират много по-бързо, което е полезно, когато искате да тествате няколко игри в рамките на кратък период. Също така се увеличава скоростта на зареждане на игри и карти и локации в игрите. SSD дисковете се развалят по-рядко, което ви дава допълнително усещане за сигурност, дори и да става дума за запазване на напредъка в игрите.

Комфортът е в детайлите!

В миналото недостатъкът на SSD дисковете беше, че предлагаха по-малко място за съхранение, но сега вече не е така. Споменатите по-горе дискове Samsung NVMe са с обем до 2 TB, така че няма да се притеснявате, че нямате място за любимите си игри. Помнете, че ако можете да изберете къде да инсталирате игра, на HDD или SSD диск, последното винаги ще е по-добрата опция. Ако имате тази възможност, изберете базираната на хардуера технология NVMe.

В заключение, бързият SSD диск не само подобрява общото представяне на компютъра, но и го прави по-производителен по време на игра. Избирайки SSD хард диск от надежден производител, вие можете да сте сигурни, че игрите ви ще се пускат и зареждат по-бързо. Освен това може да има леко подобрение на производителността по време на игра – до няколко кадъра на секунда. Това вероятно е най-простият начин да подобрите удоволствието си от отпуск, прекаран в изследване на различни игрови светове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *