post

Въпреки че все още е твърде рано, слуховете за серията iPhone 16 вече започнаха да се появяват. Последният от тях намеква, че чипсетът A18 Bionic ще е общ за всичките четири устройства.

Новината идва от известния анализатор Джеф Пу, който твърди, че източници по веригата за доставки на Apple са разкрили, че моделите, които компанията ще представи през 2024 г., ще са оборудвани с чипсет от серията A18. С други думи, iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще се доставят с една и съща фамилия процесори.

В близкото минало марката представи най-новите чипове от A серия на по-скъпите модели Pro, докато базовите и Plus варианти получаваха чипове от предходната година. От 2024 г. изглежда, че това ще се промени и цялата гама ще включва чипове от серията A18.

Известният анализатор твърди, че iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще разполагат с A18 Bionic, докато iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще стартират с чипсет A18 Pro. Съвсем наскоро Пу сподели в изследователска бележка, че новата серия iPhone 16 Pro ще пристигне с някои забележителни надстройки. Това включва по-бързия Wi-Fi 7 стандарт и нов ултраширок обектив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *