post

Започна работа облачна версия на системата Google Wallet, позволяваща да се използва смартфон с NFC чип за извършване на безконтактни плащания.

Електронните портфейли на уеб корпорацията заработиха през септември 2011 г. За плащане на покупки е достатъчно смартфонът да се доближи до четящото устройство, след което парите ще бъдат изтеглени от банковата сметка. Отначало системата Google Wallet можеше да се използва само с картите MasterCard на банката Citi, както и със специалните карти Google Prepaid Card.

Облачната версия на приложението Google Wallet поддържа работа с кредитни и дебитни карти MasterCard, Visa, Discover и American Express. Данните за банковите карти се съхраняват в защитен вид на сървъри на Google. В смартфона се използва само специален идентификатор на електронния портфейл, необходим за осъществяване на транзакциите.

Потребителят може отдалечено да деактивира Google Wallet – например при изгубване или кражба на смартфона. За целта е достатъчно да отиде в раздел Devices в онлайн системата за управление и да избере съответния смартфон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *