post

Този набор от китайски производители на смартфони Honor представя новите си модели Honor 200 и Honor 200 Pro, с които компанията отговаря на нарастващото търсене на модели с богата функционалност и висока производителност, но същевременно на достъпна цена.

Двата телефона, със сигурност, имат какво да отпечатат публикацията, а в редакцията ще получите един брой от модела Honor 200 и в следващите редове ще споделите впечатленията си от него. Още с пускането си на пазара през май, той бързо привлича вниманието на потребителите с впечатляващи си за този клас характеристики и с много приятен дизайн.

Външен вид и първи впечатления

Honor 200 е един наистина много красив телефон, като още с изваждането му от кутията прави впечатление красивият заден панел с различни оттенъци в зеления цвят. Точното име на цвета е изумрудено зелено, а освен него, моделът се предлага още в коралово розово, лунно бяло и черно.

С размери 161.5 x 74.6 x 7.7 мм. и тегло 187 гр., смартфонът е много удобен за използване с една ръка. Тънкият профил на системата за стилова му визия и същевременно за комфорт при работа с него. Съотношението на екрана към корпуса е цели 90%, което спомага компактните размери на апарата да не пречат на пълноценното мултимедийно преживяване.

Дисплей

Honor 200 разполага с впечатляващ OLED дисплей, който поддържа 1 милиард цвята и е с честота на опресняване 120Hz. Той предлага изключително плавни визуални ефекти и наситени цветове, които са идеални за гледане на видеоклипове, игри и друго мултимедийно съдържание.

С размер 6.7 инча и резолюция 1200 x 2664 пиксела, с плътност около 436 ppi, екранът възпроизвежда кристално ясна и детайлна картина. Освен това, той поддържа HDR и достига пикова яркост от 4000 нита, което осигурява отлична видимост дори при силна слънчева светлина. Тези характеристики правят Honor 200 един от най-добрите избори за качествени потребители, които страдат от висок дисплей.

Основна камера

Едно от най-големите достойнства на Honor 200 е неговата тройна основна камера. Тя включва 50-мегапикселов широкоъгълен сензор с бленда f/2.0, размер на сензора 1/1.56″ и пиксели с размер 1.0µm, който предлага впечатляващи възможности за снимки и видеозаснемане. Снабден е с PDAF (фазово откриване на автофокус) и OIS (оптичен стабилизация на изображението) и както се уверихме при нашите тестове може да прави ясни и детайлни снимки дори при слаба осветеност.

Смартфонът е снабден и с още един 50 MP телефото сензор с бленда f/2.4, PDAF и OIS, който предлага 2.5x оптично увеличение. Той е идеален за заснемане на отдалечени обекти с висока резолюция и стабилност.

В добавка, на гърба има също и една 12 MP ултраширокоъгълна камера с бленда f/2.2 и ъгъл на виждане от 112˚. Тя е снабдена с автофокус и е перфектна за заснемане на пейзажи и групови снимки. Разполага и с допълнителни функции като LED светкавица, HDR и панорама, които изглеждат за по-добро качество на снимките при различни условия на осветеност.

За видеозаснемане, Honor 200 поддържа 4K резолюция при 30 кадъра в секунда и 1080p резолюция при 30/60 кадъра в секунда. Камерата е оборудвана с gyro-EIS (електронна стабилизация на изображението) и OIS, осигуряващи стабилни и плавни видеоклипове.

Селфи камера

Honor 200 разполага с впечатляваща селфи камера, която ще задоволи нуждите на всеки любител на автопортретите. Тя е с резолюция 50 MP и бленда f/2.1, която осигурява ясни и детайлни снимки. Широкоъгълният обектив позволява заснемане на по-голяма част от сцената, което е идеално за групови селфита или красиви фонове.

Камерата поддържа HDR, която е добра на снимките, като балансира светлите и тъмните области и добавя повече детайли. Това е особено полезно при снимане в условия на силно осветление или контрастни сцени.

За видеозаснемане, селфи камерата на Honor 200 поддържа 4K резолюция при 30 кадъра в секунда и 1080p резолюция при 30 кадъра в секунда. Видеоклиповете са стабилни и плавни разполагат с gyro-EIS (електронна стабилизация на изображението), което минимализира трептенията и осигурява професионално качество на видеото.

Производителност

Използвахме телефона за ежедневна работа, включително с редица ресурсоемки приложения и в нито един момент не сме имали проблем с неговата производителност. Това се дължи на факта, че той е оборудван с 8-ядрен процесор и чипсет Qualcomm SM7550-AB Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm).

Графичният му процесор е Adreno 720. Honor 200 предлага разнообразие от опции – 256GB вътрешна памет с 8GB RAM, 256GB вътрешна памет с 12GB RAM, 256GB вътрешна памет с 16GB RAM, 512GB вътрешна памет с 12GB RAM и 512GB вътрешна памет с 16GB RAM.

Батерия

Honor 200 впечатлява с мощната си батерия, която е една от ключовите му характеристики. С капацитет от 5200 mAh и използвайки новата технология Silicon-Carbon (Si/C), тя предлага по-дълъг живот и по-бързо зареждане в сравнение с други литиево-йонни батерии.

Една от най-впечатляващите функции на Honor 200 е възможност за бързо зареждане с мощност от 100W. Според производителя телефонът може да достигне 57% заряд само за 15 минути. Това е често изключително удобно за потребителите, които са в движение и нямат време да чакат дълго за пълно зареждане.

Honor 200 също поддържа 5W обратно зареждане, което позволява на потребителите да зареждат други устройства, като слушалки или смарт часовници, директно от телефона. Това е полезна функция, която добавя допълнителна стойност и удобство.

С батерия от 5200 mAh, Honor 200 може да издържи цял ден на интензивна употреба без проблеми. Това включва гледане на видео, игра на игри и използване на различни приложения. Технологията Silicon-Carbon позволява по-голям капацитет в по-малък физически размер, който прави телефона по-лек и удобен за носене.

В заключение

Honor 200 е един много приятен смартфон, който разполага със страхотна камера, доближаваща се до моделите от висок клас, мощна батерия, висока производителност и много добър дисплей. Същевременно телефонът се предлага на достъпна цена, която прави много от използваните в него технологии още по-достъпни за повече потребители.

Оценката на Диви: Пърррррфектен телефон за ежедневна употреба!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *