post

Твърди се, че предстоящата серия Xiaomi 14 ще запази своя 1-инчов сензор, защото дългоочакваният 1.33-инчов все още е в етап на разработка. Информацията идва от Digital Chat Station, който твърди също така и, че 35-милиметровата основна камера на Nubia със своя новаторски алгоритъм, превъзхожда определени характеристики на 1-инчовия сензор, което може да открои компанията на пазара.

Представен на пазара в края на 2022 година, Xiaomi 12S Ultra с 1-инчовия сензор Sony IMX989 отбеляза значима промяна в технологията на смартфоните. През 2023 година сензорът беше добавен в повече модели, сред които Xiaomi 13 Pro и 13 Ultra, както и устройства на други производители като OPPO Find X6 Pro и Vivo X90 Pro+. Всъщност Xiaomi към момента има най-много устройства с този сензор.

Що се отнася до плановете на компанията, изглежда тя ще се отклони от досегашния си модел на пускане на нови вариант “S” през втората половина на годината. Спекулира се, че следващият флагман може да е от серията 14, която ще включва 3 модела – 14, 14 Pro и 14 Ultra, но всяко устройство ще дебютира на отделно събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *