post

Xiaomi най-накрая потвърди датата на пускане на пазара на своите предстоящи телефони от серията Xiaomi 14. Събитието е насрочено за четвъртък, 26 октомври, в 19:00 ч. пекинско време.

Серията Xiaomi 14 се очаква да се захранва от най-новия процесор Snapdragon 8 Gen 3, който ще бъде обявен на Qualcomm Snapdragon Summit на 24 октомври.

Xiaomi вече потвърди, че серията Xiaomi 14 ще използва обективи Leica Summilux. Това е първият път, когато Xiaomi ще използва обективи Leica Summilux на своите смартфони. Преди това компанията използваше Leica Summicron за своите флагмани, включително серията Xiaomi 12/13 и концептуалния телефон Xiaomi 12S Ultra.

Слуховете сочат, че Xiaomi ще пусне два смартфона от серията Xiaomi 14: Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro. Дизайнът на модела Pro наскоро беше разкрит в изтекли изображеня, които показват плосък дисплей и четворна камера.

Xiaomi 14 се появи в Geekbench с 16GB RAM, като отбеляза 2244 точки в едноядрения и 6820 точки в многоядрения тест.

Новата операционна система на Xiaomi, HyperOS, също ще бъде обявена на събитието. Тя ще замени MIUI като операционна система по подразбиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *