post

Технологичните достижения в индустрията откриваме от 1 до 4 октомври на изложение MachTech&InnoTech 2024

 

Съвременната промишленост е една от сферите на дейност, в които технологиите от последно поколение са водеща сила. Роботи? Интелигентни системи? Лазерни технологии за заваряване и рязане? Всички те са движещи сили на модерните предприятия. И всички те ще са сред акцентите на участниците от България и чужбина в MachTech&InnoTech 2024. Индустриалното изложение започва на 1 октомври в Интер Експо Център и за 4 дни ще превърне София в същинска индустриална столица на Балканите и Източна Европа.

„Близо 400 ще са представените брандове в залите на Интер Експо Център“, съобщават организаторите. 170 са изложителите от България, Германия, Италия, Румъния, Турция, Гърция, Чехия, Австрия, Испания, Китай, Япония и др. Представители на десетки компании ще открием и на колективните щандове от Австрия и Чехия.

Тяхно Величество – роботите

Ако някога бе като картина от бъдещето, днес роботите са жизненоважни за индустрията. Даваме за примери няколко от тях, които ще бъдат демонстрирани на MachTech&InnoTech.

Ако доскоро опаковането и разопаковането ставаха на ръка и отнемаха много време, днес процесът е оптимизиран със системи като RoboPallet. Прецизният робот подрежда палети с височина над 2м и гарантира максимално използване на пространството. За по-висока производителност системата е с двузоново палетизиране. Ако решите да го внедрите в предприятието, настройките и обучението се извършват толкова бързо, че RoboPallet може да заработи в рамките на ден и ще е на разположение 24/7.

Да, продължаваме с индустриалните роботи. За улеснение на логистичните процеси има нова алтернатива – Kivnon Mobile Robot K05 Twister. Роботът дава решение за автоматизация на логистичните процеси по движението на материали и продукти в производството. Роботът се върти на 360 градуа, носи до 1000 кг при дърпане и 450 кг върху себе си. К05 може да се навигира с магнтина лента или чрез лазери и софтуерно управление.

Безопасността

И след като говорим за интелигентна логистика, е удачно да отделим време на безопасността. В тази посока е насочена IPAS – Intelligent Proximity Alert System, намаляваща риска от сблъсък между пешеходци и движещи се превозни средства на работното място. Системата използва модерна RF технология за прецизно измерване на разстоянието между превозните средства и пешеходците и предупреждава при риск от сблъсък.

RoboTend. С интелигентните си технологии роботът–фийдър е универсален модул за автоматизация с рафтове за детайли със сменяема растерна плоча и побира различни по размер и форма детайли. Клетката RoboTend се мести лесно с мотокар и е рационално решение за средни и големи производствени серии. За средни по натоварване задачи, изискващи пренос на до 8кг., вниманието ще спира 6-осният робот EPSON C8 с форссензор, даващ обратна връзка на робота. Благодарение на това умната машина решава дали и кога да коригира натиска и ориентацията на инструмента си при работа с електронни компоненти.

Говорейки за роботите, ще засегнем и индустриланото заваряване. На MachTech&InnoTech 2024 ще бъде разкрит потенциала на специализирана машина за лазерно заваряване. Системата от няколко елемента има роботизираната ръка за заваръчните операции с 6 оси и обсег на действие 1.8 м.

Лазерните технологии в света на металообработката

Лазерните технологии са съществен елемент от днешната индустрия и металообработка. И съвсем логично те попадат под светлината на прожекторите на MachTech&InnoTech 2024. Търсещите решение за рязане, ще спират вниманието си на LF3015GA. Оборудвана с контролен блок G-WEIKE, машината за фибролазерно рязане на плоскости е с мощност 6,0 kW. В рязането на тръби пък е специализирана GKS6024TG. Ако имате нужда от внедряване на иновации в сферата на заваряването, добре е да обърнете внимание на мобилните LCW2000II и LCW1500II. Благодарение на възможността за лесно транспортиране, те могат да се използват в различни точки в предприятието.

В залите на Интер Експо Център ще открием и различни модификации на TR QUBO. Тази система за ръчно лазерно заваряване е оборудвана с мощен оптичен лазерен генератор с въздушно охлаждане и се управлява чрез графичен сензорен интерфейс. Със системата могат да се заваряват ламарина, неръждаема стомана, желязо, алуминий и др.

Наред с всичко това изложителите ще представят богато портфолио от аргон и газови смеси за рязане и заваряване – като ARCALT и LASAL. Продуктовата линия на ARCALT позволява изпълнение на много процеси, а LASAL е създадена за оптималната работа на лазерни машини за рязане, предотвратявайки окисляването на обработените повърхности.

Съвременната индустрия е една истинска Вселена на иновациите. За да открием най-новите технологии и за да узнаем бъдещето на индустрията, е достатъчно да се сдобием с билет за изложение MachTech&InnoTech 2024 на www.iec.urboapp.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *