post

През август Ratio ще разгледа живота през призмата на здравето и имунната ни система и ще проведе дискусии за еволюцията на динозаврите. Участниците ще надникнат в тайния живот на растенията и ще проследят стремежа на хората да покорят животинския свят. Не на последно място, предвиждат се и разговори за изкуствен живот и опитите на науката да създаде изкуствени клетки, тъкани и съзнание.

Планираните събития започнаха с “Immune Boosting – fact or fiction?”. Участниците и д-р Шийна Круйкшанк обсъдиха какво е важно да се знае за имунната система и разгледаха най-големите заблуди в wellness индустрията.

На 20 август е ред на на науката за динозаврите, където присъстващите ще научат повече за тяхната еволюция, за вида им и за истинската причина за тяхното изчезване. На Jurassic ще се обсъди дали съвременната наука би могла да създаде отново това митично същество, живяло преди милион години от ДНК на птица.

Предстоят и две тематични видео премиери, свързани с животинския и растителния свят: “Тайният живот на растенията” и “Дресирани да обичат”.

Организаторите са подготвили и 2 подкаста. В Agent 001 “Изкуствен живот и живи материали” ще се обсъди изкуственият живот и опитите на науката да създаде изкуствени клетки, тъкани и съзнание. А в inter alia “Scavengers Reign”: освен едноименния сериал, ще се дискутират животът и различните екосистеми.

Информация за всички събития можете да намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *