post

Ново изследване, поръчано от HONOR, по случай пускането на пазара на Magic V3, разкри психическото натоварване, от което страдат професионалистите, използващи множество устройства ежедневно.

Проучването сред 8000 професионалисти в цяла Европа показа, че средният офис служител разчита на три устройства, за да се справи с работния си ден – включително лаптопи, таблети, слушалки и понякога няколко мобилни телефона.

Въпреки че всеки трети признава критичната роля, която тези устройства играят за подобряване на живота му, самото количество технологии причинява стрес и безпокойство. 25% се чувстват претоварени от броя на известията, които получават на устройствата си, като 1 от 7 получава повече от 30 известия всеки ден. Междувременно 65% разкриват, че им е трудно да смогнат на широкия си набор от джаджи.

Проблемът се усложнява допълнително и от времето, прекарано в пътуване до работното място, като 12% изразяват опасения, че редовното носене на тежки устройства може да повлияе негативно на здравето им. Всъщност проучването на HONOR установи, че средностатистическият служител носи тежка 4-килограмова работна чанта до офиса и обратно, еквивалентно на това да мъкне фритюрник навсякъде, където отиде.

Служителите искат устройство “всичко в едно”
Дните, в които хибридно работещите служители трябва да бъдат в офиса, се увеличават. За да облекчат товара си, 1 от 5 от запитаните желае да може да носи само едно устройство, което върши всичко необходимо.

Проучването установи, че 52% биха платили премиум цена, само и само да имат едно устройство, което да замести множеството им устройства, докато всеки седми казва, че сгъваем смартфон би улеснил живота им.

Да се отървете изцяло от технологиите обаче не е решението: Една четвърт казват, че биха се чувствали изгубени без джаджите си, а близо 15% дори казват, че животът им се върти около технологиите, които използват. Тъй като работниците желаят да могат да носят по-малко устройства, смартфон, който работи и като таблет, и като лаптоп, е може би решението, което търсят.

Тони Ран, президент на HONOR в Европа, сподели: „Изследването показва, че професионалистите са претоварени и притиснати – буквално и преносно – от устройствата си. Пълното изоставяне на технологиите обаче не е удачно, но въвеждането на иновации е жизненоважно. Ето защо разработихме HONOR Magic V3 – устройство, което предоставя семпло и холистично решение на проблема с технологичното претоварване и облекчава психическото бреме от използването на множество устройства“.

Magic V3 няма да натежи на пътуващите до работата си благодарение на супер тънкия си и лек корпус, прекрасна новина за тези 35%, които биха искали да носят по-малко техника. Благодарение на изключителната си издръжливост и дългия живот на батерията няма нужда от обемиста работна чанта, която да побира и зарядно устройство.

Основни акценти от изследването:
• 35% биха искали да носят по-малко устройства;
• 1 от 5 желае да може да носи едно устройство, което прави всичко необходимо;
• 52% биха платили премиум цена за устройство, което замества множество устройства;
• 1 от 6 каза, че сгъваем телефон би улеснил живота им;
• 65% разкриват, че не могат да смогнат на всички свои устройства;
• 25% се чувстват претоварени от броя на известията, които получават;
• 1 от 7 казват, че са бомбардирани с над 30 известия на ден;
• Една четвърт казват, че биха се чувствали изгубени без джаджите си;
• 15% дори казват, че животът им се върти около технологиите, които използват;
• Пътуващите до работното си място носят със себе си средно 3 устройства/аксесоари;
• 67% казват, че хибридната работа води до това, че носят повече технологии до и от офиса;
• Пътуващите до работното си място носят чанта със средно тегло от 4,1 кг;
• 12% се тревожат за отрицателния ефект, който носенето на толкова много техника може да има върху здравето им;
• 22% от хората казват, че могат да си позволят да закупят ново устройство, за да заменят сегашното си устройство, когато вече не е актуално;
• 10% разкриват, че имат застраховка за всички свои устройства.

###

Проучване е проведено сред 8000 възрастни, които работят от офис или хибридно в Германия, Испания, Португалия, Ирландия, Франция, Италия, Полша и Обединеното кралство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *