post

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook – Марк Зукърбърг, предупреди потребителите да не правят скрийншоти на чатовете си в Messenger, освен ако не искат „да бъдат хванати на местопрестъплението“. Той обяви, че нова актуализация на Messenger ще уведомява потребителите, ако друг човек направи скрийншот в техния чат.

Тази актуализация следва друга голяма промяна в популярната платформа Messenger на Facebook – изчезващите съобщения. Те вече са функция в много конкурентни социални медийни сайтове (като Snapchat) и позволяват на потребителите да изпращат съобщения, които бързо изчезват от екрана.

Функцията вече е въведена в САЩ и се очаква скоро да бъде достъпна и за европейските потребители на Facebook. Уведомленията за скрийншоти вече са налични и в Snapchat, където са популярна функция от няколко години.

Актуализацията, която ще се прилага и в Instagram, е в отговор на опасения, свързани със сигурността. Реакциите на публикацията на Зукърбърг, която събра над 99 000 коментара, бяха смесени. Мнозина изтъкнаха, че има много начини да се измами уведомлението за скрийншот, докато други не бяха впечатлени от актуализацията и предложиха на Facebook да насочат енергията си към по-належащи проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *