post

Микронидлингът е естетична процедура, чиято цел е да стимулира естествените регенеративни процеси в кожата и така да подобри външния й вид. Процедурата се осъществява посредством специално устройство, наречено дермаролер или дермапен, в зависимост от използваната технология. То е снабдено с множество микроигли, които създават микроканали или микротравми за въвеждане на допълнителни хранителни вещества в дермалния слой на кожата като витамини, антиоксиданти, пептиди и др., необходими за производството на колаген и еластин и стимулиране на регенерацията на кожата. Така се постига подобряване на текстурата, тена и хидратацията й, което прави микронидлинга отлично решение за поддръжка и антиейдж терапия. Микронидлингът може да се използва и като част от медицинско лечение на различни дерматологични проблеми, като белези, стрии, пигментации, акне и други кожни несъвършенства.

Основни ползи от микронидлинга:

  • Микронидлингът подобрява качеството на кожата, като стимулира регенерацията й и повишава нивото на колаген и еластин, които подобряват еластичността, гладкостта и младежкият й вид.
  • Микронидлингът лекува различни кожни проблеми – белези, стрии, пигментации, акне, бръчки и намалява видимостта им.
  • Микронидлиндът е безопасен и ефективен, подходящ за всички типове кожа, включително чувствителна, суха, мазна или комбинирана.
  • Той е слабоинвазивна и почти безболезнена процедура с кратък възстановителен период.

За какво е подходящ микронидлингът?

Микронидлингът е подходящ за всеки, който иска да подобри качеството на кожата си и да се справи с някои от следните проблеми:

  • Белези от акне, операции, изгаряния или травми, стрии предизвикани от бременност, хормонални промени или загуба на тегло. Постига се намаляване или заличаване на белезите, поради стимулираното производството на колаген и еластин;
  • Хиперигментации в следствие от слънчеви изгаряния, стареене или хормонални промени, като провокира повишена производителност на нови кожни клетки;
  • Акне, черни точки или разширени пори;
  • Бръчки, фини линии или загуба на еластичност на кожата;
  • Тънка, суха или дехидратирана кожа и редица други.

Кога не се прилага микронидлинг?

Микронидлингът не е подходящ за хора с:

  • Активни инфекции или възпаления на кожата;
  • Автоимунни заболявания;
  • Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Може да причини временно неразположение, болка, зачервяване и оток, които преминават бързо.

Колко процедури са необходими?

Броят на необходимите процедури зависи от тежестта на кожните проблеми.

В повечето случаи са необходими 3-5 процедури, за да се постигнат желаните резултати.

Какви области могат да бъдат третирани с микронидлинг?

Микронидлингът може да се използва за лечение и подобряване на състоянието на кожата на различни области – лице, шия, деколте, гърди, ръце, корем, бедра, скалп.

Какво е безиглен микронидлинг?

Безиглен биомикронидлинг е иновативна процедура, която стимулира естествената регенерация и обновяване на кожата без употребата на игли. Тя използва микротехнологии, които работят на принципите на механично или електрическо третиране на кожата.

Един от основните методи за безиглен биомикронидлинг е микродермабразио. Уреда използва микрокристали или диамантени глави, които щадящо и ефективно масажират кожата, премахвайки мъртвите клетки и стимулирайки производството на колаген и еластин, като по този начин се провокира клетъчното обновление и регенерацията й. Различните режими и настройки, позволяват на терапевтите да персонализират процедурата спрямо нуждите на конкретния пациент.

Предимствата на безигления биомикронидлинг:

  • Безигленият биомикронидлинг може да допринесе за подобряване на текстурата, тонуса и блясъка на кожата, като стимулира производството на колаген и еластин, както традиционния микронидлинг, но много по-слабо агресивно.
  • Минимален или никакъв дискомфорт. Поради липсата на игли, обикновено процедурата е по-щадяща и по-толерантна за пациентите.
  • Намаляване на възстановителния период. Тъй като безигленият биомикронидлинг не прониква дълбоко в кожата, възстановителният период обикновено е в пъти по-кратък, а рисковете от нежелани странични ефекти са значително по-малки.
  • Подходящ е за чувствителна кожа или за хора, които имат непоносимост или страх от убождания.

Въпреки тези безспорни предимства, е важно да се отбележи, че ефектите от безигления биомикронидлинг могат да бъдат субективно по-слаби в сравнение с традиционния микронидлинг.

Биомикронидлинг или натурален микронидлинг – иновация в ЛазерПро Пловдив

Освен традиционен микронидлинг Лазер Про Пловдив предлага биомикронидлинг – едно ново и иновативно решение. В сравнение с класическата микроиглена мезотерапия, тази процедурата, е много по-слабо инвазивна и съобразена с новите принципи за биосъобразност.  Основната разлика е, че биомикронидлинг може да се прилага за лечение на активно акне, докато традиционния не може.

Ето и предимствата й:

  • Биомикронидлингът се прилага за обновяване на кожата, без третиране с киселини и без да бъде нарушена целостта на кожата;
  • Рисковете и нежеланите реакции са сведени до минимум;
  • Терапията няма странични ефекти;
  • Подходяща е за всички типове кожа, тъй като съставките са напълно естествени;
  • Хипоалергична е;
  • Помага на кожата да постигне клетъчна регенерация за кратък период от 5 до 7 дни;
  • Естественият природен продукт, който използва терапията, значително подобрява усвояването на хранителни вещества;
  • Ефективно третира широк спектър от кожни проблеми: акне, белези от акне, пигментация, черни точки, разширени пори, папули, признаци на стареене, бръчки, фини линии;
  • Постига оптимален воден и маслен баланс и спомага за ревитализация и естетична грижа за кожата по естествен път.

Какво представлява натуралният микронидлинг в Лазер Про Пловдив?

Той използва екстракт от сладководната гъба Spongilla spicules, наподобяваща мешестите организми.  Посредством втриването му в кожата се осъществява изключително меко ексфолиращо въздействие върху дермата.

Поради особеностите на хабитатната им среда, тези сладководни гъби, постепенно са развили специални иглички, от където идва и названието им. Микрокристалчетата, които ги изграждат са съставени предимно от силиций, но се отличават с изключителна твърдост. Във враждебната природна среда, тези иглички играят роля за поддържане на скелетната структура и, разбира се, за защита от нападатели.

Самите иглички са неразтворими в органични разтворители, което ги прави идеален естествен „пилинг“ материал в естетичните процедури. Щадящото третиране и липсата на други агресори, като киселина например, скъсява цикъла на обновяване на кожата от 28 на 7 дни като се постига естествено, безопасно и ефективно подмладяване.

Да обобщим това, което постига биомикронидлингът, предлаган от  ЛазерПро Пловдив:

– анти ейдж ефект;

– регенерация на кожата;

– изглаждане и уеднаквяване на кожната повърхност;

– действа против бръчки;

– редуцира фините линии;

– премахва хиперпигментацията;

– подходящ и за мазна и комбинирана кожа;

– регулира омазняването;

– изсветлява тена на кожата;

– подходящ за всички типове кожа и за всички сезони;

– както и за кожа с белези или тежки текстурни проблеми;

– дори при активно акне;

– редуцира и белези от акне;

– намалява разширени пори.

Впечатляващо, нали?

Ако сте от Пловдив или сте гост на града и искате да посветите време на себе си, бихте могли да се погрижите за кожата си с микронидлинг Пловдив. Laser Pro е модерен лазерно-естетичен център, който предлага на своите клиенти висококачествени естетични терапии. В козметично студио Laser Pro, вие ще получите професионално, качествено и надеждно обслужване.

Laser Pro специализира в различни козметични процедури за лице и тяло, като лазерна епилация, фотоподмладяване, химически пилинг, мезотерапия и разбира се, микронидлинг и биомикронидлинг.

Laser Pro работи с висококачествени продукти и апаратура, които гарантират безопасност, ефективност и удовлетвореност от резултатите.

Можете да ни намерите на адрес: ул. “Звезда” 30, Пловдив 4001.

За повече информация и записване за час, можете да посетите нашия сайт: Микронидлинг цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *