post

„Животът на марионетките“ е завладяваща смесица от фентъзи и научна фантастика, която изследва важни за човечеството теми като любовта и семейството. Книгата е носител на наградата „Най-добра научна фантастика“ на Goodreads през 2023 година.

Със сюжет, разгърнат в антиутопично бъдеще, романът ни среща с човека Виктор Лоусън и неговия баща андроид Джовани, които живеят в уединение в къща на дърво. Мирното им съществуване е нарушено, когато Вик съживява друг андроид на име Хал, несъзнателно предизвиквайки поредица от събития, които водят до залавянето на баща му Джо.

Романът е изпълнен с приключения, хумор и философски разсъждения за това какво означава да си човек. Историите, които Клун разказва, са пропити с чар и сърце, а героите – от тревожната прахосмукачка робот на име Рамбо до садистичната, но грижовна сестра Рачид, добавят дълбочина и топлина към разказа.

„Животът на марионетките“ е самостоятелна фантастична история, вдъхновена от класиката на Карло Колоди „Приключенията на Пинокио“ и подходяща за почитателите на филма „Швейцарското семейство Робинсън“ и анимацията „УОЛ-И“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *