post

Casio пуска два нови таблета в серията Paper Writer – моделите V-N500 и V-T500. Двете устройства са унифицирани стилистично, хардуерно и програмно, а разликите между тях са в някои функции и комплектацията.

Така например, в модела V-T500 фронталната камера е обикновена и позволява запис на снимки и видео, а камерата на V-N500 заедно със съответния софтуер изпълнява в допълнение ролята на скенер за визитки и документи. За V-N500 се предлага специален калъф, позволяващ правилно да се разположат хартиените документи за тяхното сканиране.

В двата модела се използва еднокристална платформа TI OMAP 4460, в конфигурацията на която влиза двуядрен процесор с честота 1,5 GHz. Обемът на оперативната и флаш паметта е съответно 1 и 16 GB, a резолюцията на дисплея с диагонал 10,1 инча – 1280 х 800 точки.

Таблетите съдържат NFC, LTE модули (в модификациите V-N500-WJ и V-T500-WJ), Wi-Fi 802.11a/b/g/n и Bluetooth 4.0. Освен това, в характеристиките влизат фронтална и задна камера с резолюция по 5 Мп всяка, слот за картите microSD, портове USB 2.0, Mini-USB 2.0 и Mini-HDMI, GPS приемник и пълен набор датчици. Що се касае до операционната система, тя е Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Корпусите на Casio Paper Writer са подсилени – те издържат падане от височина 1 метър и са защитени срещи попадане на прах и вода. Времето за автономна работа варира между 10 и 12 часа в зависимост от наличието на LTE модул.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *