post

„Да спиш в море от звезди“ e бестселър на New York Times , USA Today, Wall Street Journal и Publishers Weekly, както и носител на наградата за най-добра научна фантастика на Goodreads Choice Awards за 2020 г.


Книгата разказва историята на ксенобиолога Кира Наварес, която случайно активира извънземна реликва. В резултат на това непознатият организъм покрива тялото ѝ и ѝ дава необикновени способности. Докато Кира се изправя пред собствените си ужаси, Земята и нейните колонии са на ръба на унищожението. Сега тя се превръща в най-голямата и последна надежда на човечеството…

„Да спиш в море от звезди“ е книга, която изследва теми като първи контакт, идентичност, отговорност, саможертва и съдба. Това е и роман, който отдава почит на много класически и съвременни произведения в жанра научна фантастика.

Кира Наварес е учен, боец, лидер и герой. Тя се превръща в нещо повече от човек, но никога не губи човечността си.

Паолини създава богата и подробна вселена с история, култура и технология, които са правдоподобни и последователни. „Да спиш в море от звезди“ е вълнуващо и емоционално пътешествие, което ще те пренесе в завладяваща вселена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *