post

Глобалната технологична марка HONOR днес обяви пускането на серията HONOR 90 на европейските пазари. Снабден с впечатляваща 200MP основна камера и водещ за индустрията четворно-извит „плаващ“ дисплей с технология за зрителен комфорт, HONOR 90 съчетава революционен хардуер и софтуер. Това дава възможност на новия смартфон да посрещне нуждите на „винаги онлайн“ поколението и да му позволи да улови ежедневните приключения в забележителен детайл, и да сподели чудесните емоции с близките си.

„В HONOR се борим да снабдим потребителите по целия свят с нашата водеща технология, с която могат да уловят деня и да споделят емоциите от него.” каза George Zhao, CEO на HONOR Device Co, Ltd. „От изключителните иновации в камерата и насочените към човека решения за дисплея, през светкавичната производителност от най-добрия в класа хардуер и нашата интелигентна MagicOS, серията HONOR 90 ще очарова клиентите по света с изключителното преживяване, което предлага. Това с особена сила важи за създателите на съдържание, които търсят умен и отговорен партньор, с който да уловят моментите от своя вълнуващ живот.”

HONOR 90: Мощна и универсална камера за улавяне на ексклузивни снимки и видеа
Изцяло новата тройна система на камерата включва 200MP основна камера със 1/1,4-инчов сензор, 12 MP ултраширокоъгълна и макро камера със 112° зрително поле и 2MP дълбочинна камера, която помага за по-точно отчитане на разстоянието. С поддръжка на мулти-кадрово комбиниране, алгоритъм за намаляване на шума и обединяване на пикселите за постигане на най-добри резултати при улавяне на светлината, което е еквивалентно на големи 2.24µm пиксели (16-в-1), основната 200MP камера постига снимки с отличен динамичен обхват (HDR) и детайлни, ярки кадри в ситуации със слаба светлина.

HONOR 90 въвежда и нов Портретен режим, който помага на потребителите без усилия да създават изключителни портрети с добре дефинирани черти на лицата, точни тонове на кожата и автентичен боке ефект, който естествено се слива с фона зад обекта. За допълнително удобство Портретният режим поддържа и улавяне при 2X приближение за постигане на резултати, които по-добре подчертават обекта в рамката.

Предната 50MP камера улавя зашеметяващи селфита, които преливат от детайли и правят HONOR 90 идеален избор за начинаещите създатели на съдържание.

Проектиран да помогне на влогърите да опростят работните процеси, HONOR 90 използва изкуствен интелект (AI) за премахване на шум от видеото и препоръки за избор на режим на заснемане, както и AI Vlog Assistant, който позволява на потребителите да генерират готови за социалните медии 15-секундни видеа само с няколко докосвания. HONOR 90 постига многопосочно намаляване на шума със съотношение сигнал-шум от 20dB, което е близо до това на професионалните записващи устройства и дава възможност на потребителите да улавят чисти човешки гласове без дразнещи околни шумове.

Дисплей с потапящо зрително преживяване
Снабден с 6,7-инчов четворно-извит „плаващ“ дисплей , HONOR 90 поддържа висока резолюция от 2664×1200 пиксела, 100% DCI-P3 цветово покритие и до 1,07 милиарда цвята. Дисплеят кара визуалното съдържание да оживява с удивителни цветове и ярка чистота. HONOR 90 поддържа пикова HDR яркост от 1600 нита, което позволява подобрена видимост на екрана дори под ярка светлина.

Дисплеят е бърз и отзивчив с адаптивна честота на опресняване до 120Hz , която се настройва динамично според показваното съдържание, за да постигне оптимален баланс между визуална плавност и живот на батерията. С поддръжката на HDR10+ и HDR сертификати от Netflix и Amazon Prime Video HONOR 90 гарантира, че потребителите могат да се насладят на изключително мултимедийно изживяване, независимо дали са на път или в комфорта на своя дом.

Отразявайки фокуса на HONOR към насочената към човека технология, HONOR 90 е снабден с водещи функции за зрителен комфорт . Устройството получи TÜV Rheinland Flicker Free сертификат и постигна ниво на затъмняване без риск за очите. HONOR 90 е перфектен за винаги жадното за забавления поколение, което прекарва дълги часове в гледане на съдържание на своите смартфони. Дисплеят поддържа най-високата честота на затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM) от 3840Hz , която ефективно намалява напрежението в очите на потребителите, когато работи в режим на ниска яркост. Дисплеят включва и Dynamic Dimming – функция, която симулира натурална светлина за намаляване на умората на очите, както и технологията на HONOR Circadian Night Display, която филтрира синята светлина и стимулира естественото отделяне на мелатонин за подобряване на качеството на съня на потребителя през нощта.

Елегантен и стилен дизайн, вдъхновен от занаятчийското майсторство
Вдъхновен от висшата мода и майсторите на луксозна ръчно изработена бижутерия, HONOR 90 излъчва класа със своята дебелина от 7,8 мм и леко тяло с тегло 183 г . Гладките, заоблени ъгли обгръщат смартфона и го правят приятен за държане, а специално подсиленото стъкло дава спокойствието на потребителите , че техния смартфон е създаден да им служи дълго. Отзад HONOR 90 използва иконичния за N серията дизайн с двоен пръстен, със закръглени елементи, обработени чрез прецизно рязане за постигане на брилянтен блясък, който добавя допълнителна елегантност.

Невероятен живот на батерията в комбинация с висока производителност
HONOR 90 има вградена голяма 5000mAh батерия, която да издържи на целодневно използване. Само с едно зареждане този смартфон може да издържи до 19,5 часа непрекъснат видео стрийминг. Когато зарядът на батерията е нисък, потребителите могат да я заредят до 45% с 66W HONOR SuperCharge само за 15 минути и така максимално продължително да използват устройството. Бърз и енергийно ефективен, HONOR 90 е захранван от Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, който предлага 20% по-добра GPU и 30% по-добра AI производителност в сравнение със своя предшественик. Вътрешната температура е под контрол със 147% по-голяма изпарителна камера, която осигурява ефективно разсейване на топлината и позволява на HONOR 90 да остане студен на допир, дори когато е натоварен.

Истински персонално изживяване с HONOR MagicOS 7.1
Работещи с последната версия MagicOS 7.1, базирана на Android 13, HONOR 90 и HONOR 90 Lite предлагат цял куп подобрени интелигентни функции като Magic Text за модерен начин на живот и максимална продуктивност.

Magic Text интелигентно разпознава текста в изображение и позволява на потребителите директно да изпълняват действия с тази важна информация. Така например, когато Magic Text разпознае телефонен номер, потребителите могат да го докоснат и да изберат действие от менюто, включително да се обадят, да изпратят съобщение или да го запазят. Magic Text може да разпознава също имейл адреси и връзки към уебсайтове за по-бърз достъп до свързани услуги. Можете да влезете в режим на разпознаване на текст и сканиране веднага щом отворите прегледа на камерата.

HONOR 90 Lite прави глобалния си дебют
Представен заедно с HONOR 90, моделът HONOR 90 Lite е стилен смартфон за всякакви цели с впечатляваща система от камери, дисплей и набор от умни функции за подобрено потребителско изживяване.

Вдигайки нивото на фотографското преживяване, HONOR 90 Lite включва 100MP основна камера с бленда f/1.9, 5MP широкоъгълна и дълбочинна камера и 2MP макро камера за улавяне на магнетични пейзажи и по-лични близки кадри. На селфи ентусиастите предната 16MP камера осигурява завладяващи автопортрети с добре изразени черти и подобрени цветове. В допълнение, 6,7-инчовият безкраен дисплей на HONOR 90 Lite има адаптивна честота на опресняване до 90Hz , което осигурява на потребителите много плавно визуално изживяване. Дисплеят притежава още TÜV Rheinland Low Blue Light сертификат и подобно на HONOR 90 поддържа набор от ориентирани към човека защитни решения като динамично затъмняване и циркадиев нощен дисплей.

HONOR 90 Lite е захранван от MediaTek Dimensity 6020 5G система и 4500mAh батерия. Потребители, които искат да държат своите мултимедийни файлове под ръка, могат да се възползват от 8-те гигабайта оперативна памет и 256GB място за съхранение на HONOR 90 Lite, който може да поеме до 57,808 снимки, 22,322 песни или 892 HD видеа . HONOR 90 Lite е снабден с технология HONOR RAM Turbo (8GB+5GB), която добавя част от флаш паметта към RAM и последната нараства до 13GB.

Цени и наличност
HONOR 90 е наличен в набор от модни цветови опции, включително Среднощно черно (Midnight Black), Изумрудено зелено (Emerald Green), Диамантено сребристо (Diamond Silver), Пауново синьо (Peacock Blue), а HONOR 90 Lite се предлага в три – Синьо-зелено езеро (Cyan Lake), Титаново сребристо (Titanium Silver) и Среднощно черно (Midnight Black).

HONOR 90 и HONOR 90 Lite ще се предлагат на българския пазар чрез партньорската мрежа на PolyComp – оторизиран дистрибутор на Honor – с препоръчителни цени на дребно, започващи съответно от 599 лв. с ДДС за HONOR 90 Lite 8+256 GB, 1099 лв. с ДДС за HONOR 90 8+256 GB и 1199 лв. с ДДС за HONOR 90 12+512 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *