post

Безплатното обучение, организирано от Bulgarian Angels Club, с подкрепата на Европейската комисия по проект ESIL, ще предостави детайлен поглед върху ангелските инвестиции

 

София ще бъде домакин на двудневен обучителен курс за бизнес ангели, който ще предостави изключителна възможност както за настоящи, така и за бъдещи инвеститори да развият своите умения и знания в областта на ангелските инвестиции – вид финансиране, при което индивидуални инвеститори, наричани „ангели“, предоставят капитал на стартиращи компании в ранните етапи на тяхното развитие. Събитието е организирано от водещата организация за бизнес ангели в България – Bulgarian Angels Club, с подкрепата на Европейската комисия по проект ESIL.

“The path to angel investment success” е част от мисията на Клуба да образова повече хора в България за възможностите от инвестиране в стартиращи компании, което допринася до положително развитие на цялата предприемаческа екосистема.

Програмата на обучението включва 16 часа интензивни сесии, покриващи всички аспекти на ангелското инвестиране. Участниците ще имат възможността да се срещнат с водещите специалисти в областта на ангелските инвестиции João Trigo da Roza (Investors Portugal), и Alain Pujol (France Angels), които пристигат в България специално за обучението, и да участват в практически упражнения и дискусии. В събитието ще вземат участие и опитни инвеститори от Bulgarian Angels Club, както и партньори, които ще споделят своята експертиза с участниците.

Основните теми на обучението включват: разбиране на ангелския пазар и подходите към инвестирането, оценка и структуриране на сделки, подход към ефективен due diligence процес, правни и технически аспекти на сделките, ко-инвестиране и подкрепа от европейските програми.

Събитието, което е на английски език, ще се проведе в Missia23 в София и е ограничено до 25 участници. Освен основната програма, участниците ще имат достъп до 10 часа онлайн обучение, включващо уебинари и ресурси, които ще допълнят присъственото обучение.

Желаещите да участват в курса могат да се регистрират до 31 август 2024 г. чрез попълване на онлайн формуляр на сайта на събитието https://shorturl.at/xIe8M. Местата са ограничени, затова препоръчваме ранно записване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *