post

Българският дистрибутор Виртуална зона обяви създаването на нови партньорства с цел разширяване на предлаганата гама от компютърни шасита, захранвания, решения за охлаждане и периферия, както и мрежови устройства. Това стана известно по време на работна среща в центъра на столицата.

Двете нови компании, с които Виртуална зона ще работи занапред са ZALMAN и Mikrotik. Изделията на корейския производител ZALMAN са добре известни и търсени от геймъри и РС ентусиасти – сегмент, в който българската компания ще разширява своето присъствие на пазара.

Продуктите на Mikrotik, латвийски производител на мрежови устройства, са с доказано качество и се ползват с добро име в цял свят. С тях Виртуална зона разширява своите предложения в корпоративния сектор.

През годините българският дистрибутор запазва и затвърждава своите позиции в традиционния РС бизнес. По думите на Константин Грозданов, управител на фирмата, към момента фирмата снабдява около 30% от нашия пазар на асемблирани настолни РС с компютърни шасита, захранващи блокове и периферия. Затова към продуктите на Delux, които Виртуална зона предлага отдавна, в своето портфолио тя добавя преди 2 години и изделията на Chieftec.

Като свой втори основен фокус българският дистрибутор определя сегмента на мрежовите решения, където по свои оценки присъства с около 40% (като брой устройства). Огромният дял тук се пада на продуктите на TP-LINK, чийто пазар компанията активно разработва и разширява по всички канали за продажби. Дистрибуторът представи някои от най-новите изделия на TP-LINK – Wi-Fi рутери от ново поколение, мобилни рутери, решения за „умния дом“ и др.

Виртуална зона успешно разпространява у нас и звуковите системи на Microlab. Като доказателство за тяхното качество и добро име у нас г-н Грозданов спомена, че озвучителни уредби с тази марка са закупени по обществена поръчка от Националната музикална академия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *