post

Японското правителство е взело решение да финализира своите планове за либерализация в сферата на дроновете и самоуправляващите се превозни средства. Това означава, че регулацията в Страната на изгряващото слънце ще бъде променена така, че да разреши доставките на пратки с дронове през 2020 г. и комерсиализацията на самоуправляващите се камиони до 2020 г.

Сред плановете на правителството също са да се подкрепи частния сектор в развитието на технологии, базирани на Big Data и изкуствен интелект, в сферата на медицината и ранното диагностициране на тежки заболявания, предава информационна агенция Reuters.

Идеята е новата регулация чрез технологии и роботизация да влее свежа кръв в корпоративния сектор на третата най-голяма икономика в света, която понася сериозни удари заради прогресивно застаряващото население. През април например корпорацията Yamato Holdings Co, която е най-голямата спедиторска фирма в страната (пренасяща около 50% от всички доставки), шокира своите клиенти като обяви, че намалява обема на транспортираните стоки и повишава цените си, защото не може да наеме достатъчно работници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *