post

1 април 2021

Изследователски екип от Глазгоуския Лесотехнически Университет за Проекти в Областта на Системите и Технологиите са успели за първи път в историята да телепортират жива мишка от университетския кампус до магазин за хранителни стоки, намиращ се на един километър от него. Животното се е появило направо на щанда с хлебните изделия, за ужас на клиентите, неподозиращи, че са станали свидетели на уникален физичен експеримент.

Пробивът е станал възможнен благодарение на иновативна технология, позволяваща мигновеното преместване в пространство – времето на материален обект. Първоначално учените са тествали концепцията единствено с неживи предмети, но в последствие са открили, че същият метод може да бъде използван и при живи същества.

Всъщност настоящият опит е петият, при който е използвана мишка или изобщо някакъв бозайник. Предишните обаче не са били успешни, а само при един от тях успешно е била телепортирана опашката на гризача.

“Нямаме търпение да доразвием технологията до степен да можем да телепортираме и хора. Нещо повече – първите тестови субекти ще бъдем самите членове на екипа. Колегите вече нямат търпение, при мисълта колко пари за транспорт до работа ще спестят чрез новата технология” – споделят от шотландския университет.

Ако все още не сте се досетили, тази новина е първоаприлска шега и е единствено плод на фантазията на нашите автори.

Редакцията на Pixelmedia.bg ви честити деня на шегата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *