post

Талантливи ученици в областта на математиката и информатиката ще премерят сили в конкурса „Таланти на бъдещето“. Петима младежи, показали най-добри знания и умения, ще получат специална стипендия от по 3000 лв., за да могат да инвестират в своето образование и развитие, а 15 техни подгласници ще бъдат отличени с таблет.

В образователната инициатива могат да участват ученици от 1 до 12 клас като кандидатстването става на през сайта https://holidayheroes.bg/talents/. За да бъдат допуснати до участие, кандидатите трябва да прикачат задължителните документи, включващи копие от бележник за предходната година, показващ оценките на кандидата по математика и информатика; кратко есе на тема „Защо трябва да получа награда?“; попълнен регистрационен формуляр; препоръка от учител.

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ ще се проведе в два етапа. Първият включва събиране на всички кандидатури, като крайният срок за подаването им е 2 ноември 2015 г. В рамките на седмица след това журито ще отличи талантите по предварително представени в сайта на проекта критерии. Най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито на 14 ноември 2015 г.

Конкурсът се организира от онлайн търговеца eMAG в партньорство със сдружение Holiday Heroes и образователната платформа Уча.се.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *