post

Тези дни на изключително много места по света училища и университети остават затворени, заради опасенията от разпространение на коронавируса Covid-19. Повечето учащи преминават към различни форми на дистанционно обучение, а японски ученици намериха алтернатива дори за завършването на своята година, което традиционно се извършва в този момент на годината.

Възпрепятствани от възможността да се съберат заедно в двора на училището си, където да получат дипломите си, те организираха специално събитие не къде да е, а в играта Minecraft.

Кадри от „церемонията“ бяха разпространени в Twitter, където децата показаха как е изглеждало всичко. Идеята им е трябвало да стане реалност, след като училищата решили да отменят церемонията по края на учебната година, на което традиционно се раздават дипломите и се отличават най-добрите ученици.

В интерес на истината децата изглеждат дори по-щастливи, отколкото може би биха били на живо, но все пак надеждата ни е завършването на учениците да остане по традиционния начин, а това да е по-скоро любопитно изключение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *