post

Samsung обяви успешния старт на Samsung Pay в Южна Корея с повече от 30 милиона долара обем на трансакциите към 20 септември, един месец след стартирането на услугата. С тези високи резултати Samsung Pay доказва, че най-голямото му предимство е неговото широко разпространение сред търговците в Южна Корея с повече от 1.5 милиона трансакции до днес, над 60% от които са направени с Galaxy Note 5. Използването на услугата за мобилно плащане нараства, отбелязвайки почти 36% активни потребители за първия месец, с около 10% използване на Samsung Pay дневно.

Вижте още: Samsung представя Samsung Pay, нова услуга за мобилни плащания

„Въпреки постоянното актуализиране на данните за използването на Samsung Pay, обратната връзка, която получихме до момента, надхвърля очакванията ни – заяви Инджонг Рии, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics и глобален мениджър на Samsung Pay. – Ние знаехме, че Samsung Pay ще промени ситуацията в сферата на мобилните разплащания и сега, с информацията, която получихме от потребителите, виждаме на практика огромното въздействие, което услугата оказва върху потребителското поведение и върху живота на потребителите.“

Услугата Samsung Pay е планирана да стартира в САЩ на 28 септември, а скоро след това и във Великобритания, Испания и Китай. В момента Samsung Pay е налична на устройствата Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ и Note5 и е първото платежно решение, което е лесно за употреба, сигурно и достъпно почти навсякъде, където могат да се използват карти. В някои страни след старта на услугата Samsung Pay ще поддържа и NFC технология на Gear S2.

Вижте още: Samsung анонсира смартфоните Galaxy S6 и Galaxy S6 edge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *