post

Представете си, че сте прекарали вечерта в бара с приятели, платили сте си сметката и сте си тръгнали, когато ненадейно установявате, че сте си забравили портфейла в заведението. Връщате се, но него разбира се вече го няма там. Парите, кредитните карти … всичко е изчезнало.

Американски инженери вече са изобретили средство, което да ви спести подобни неприятни моненти и да ви предпази от собствената ви завеяност. То се нарича Woolet и представлява умен портфейл с вградени сензори и Bluetooth модул.

Освен, че е много стилен и изключително тънък (едва 9.9 мм.), сред основните му предимства е, че ако се отдалечите от него, то ви изпраща съобщение на смартфона, за да ви напомни да го вземете. Това става чрез специално мобилно приложение, което вече е достъпно във версии за мобилните операционни системи Android и iOS.

Освен това с вградената система за определяне на растоянието между двата обекта, вие можете да гледате в реално време на екрана на телефона си колко близо сте до забравения портфейл. Wollet работи и обратното – той ви информира, ако го вземете, но забравите телефона си. Ефективен е както при забравяне, така и при опит за кражба.

Woolet3

Woolet вече завърши успешна кампания за набиране на средства в crowdfunding портала Kickstarter. При целева сума от 15 000 щ. долара, проектът е набрал впечатляващите 332 649 щ. долара от над 2500 дарители. Повече информация за умния портфейл е достъпна тук.

Woolet2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *