post

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви създаването на собствената му социална мрежа. Тя ще се казва “Truth Social” и се очаква да тръгне в бета версия през месец ноември.

Платформата ще стартира официално през първото тримесечие на 2022 година и ще бъде собственост на новосформираната технологична компания Trump Media & Technology (TMTG). Тя също ще предоставя и видео услуги.

Припомняме, че бившият американски президент обяви намеренията си за създаване на собствена медия, след като през януари беше блокиран от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха в подбуждане на агресия.

„Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо“ – посочва Тръмп в изявлението си по повод създаването на “Truth Social”.

Републиканецът-милиардер беше блокиран от големите социални мрежи след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на изборната победа на демократа Джо Байдън на 6 януари. По време на атаката бяха убити петима души, сред които един полицай.

До тогава държавният глава беше особено активен в социалните мрежи. Блокирането на профилите му го лиши от 89 милиона души публика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *