post

OnePlus 10 Pro вече е официален и се продава в Китай, но докато чакаме това устройство и винилов модел да бъдат официално обявени за глобалния пазар, продължаваме да получаваме странни слухове за възможен OnePlus 10 Ultra.

Очаква се телефонът да дойде с много по-интригуваща система от камери и да бъде позициониран като пряк съперник на Samsung Galaxy S22 Ultra, който ще бъде обявен съвсем скоро. Съобщава се, че OnePlus 10 Ultra ще е плод на усилията на OPPO и OnePlus и ще се възползва от технологиите на двете компании, които се обединиха наскоро.

Сега патентно изображение, разкрито от @TechInsider, изглежда показва OnePlus 10 Ultra, но не точно. Подхранвайки спекулациите, че устройството е в процес на разработка, изображението показва телефон, който има ониз разпознаваем правоъгълник на камерата, който обикновено показва огледална перископна камера. Съобщава се още, че птентът е подаден през 2021 година.

Досега компанията е поставяла само телеобектив на своите телефони, но като се има предвид обширното ноу-хау на OPPO в отдела за перископни камери, би било логично OnePlus да разчита на своя де факто собственик за тази важна част от устройството.

Течовете предполагат, че ще има и други малки, но важни разлики между OnePlus 10 Pro и OnePlus 10 Ultra. 10 Ultra може да се предлага с вътрешен MariSilicon NPU на OPPO, който допълнително ще подобри възможностите на камерата.

Миналата година компанията обяви продължаващо партньорство с лежендарната фотографска марка Hasselblad, което донесе важни подобрения в науката за цветовете на камерата, но OnePlus 9 Pro, първият телефон, който се възползва от това сътрудничество, остави много неща, които могат да се желаят във фотографски аспект.

Слуховете твърдят, че OnePlus 10 Ultra може да дебютира през втората половина на годината, когато компанията обикновено показва “Т” версиите на своите флагмани. Миналата година обаче, OnePlus не пусна Т вариация на 9/9 Pro, така че има възможност именно OnePlus 10 Ultra да продължи тази традиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *