post

Безплатният предварителен курс помага на кандидатите да се подготвят за прием, а менторите ще са до тях в най-ключовите моменти от обучението

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация обяви прием за първото за 2022 година издание на 3-месечната вечерна програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Освен нови лектори – водещи практици от компании като Gtmhub, Progress, Remix, OfficeRnD – към обучението e включен и екип от специализирани ментори, които са до курсистите в ключови моменти от обучението. Програмата е подходяща за графични дизайнери, специалисти и студенти в областта на дизайна и визуалните изкуства, които искат да се развиват в най-модерната и перспективна сфера от дизайна – UX/UI.

Кандидатстването е отворено до 27 февруари през сайта на Телерик Академия, а всеки, който иска да увеличи шанса си за прием, може да го направи с безплатен предварителен курс като заяви интерес за него до 16 януари.

В онлайн формат и вечерни лекции 2-3 пъти седмично, обучението дава възможност за съчетаване с работни и лични ангажименти.

„Надграждането на уменията е от първостепенна важност за успеха на всеки професионалист. С новото издание на Upskill програмата ни за UX/UI всеки дизайнер може да се развива в тази важна за ИТ индустрията дисциплина. Освен че това става онлайн и директно от водещи експерти, добавихме още един елемент в помощ на курсистите – ментори. Това са хора, запознати от първо лице с обучението в програмата и изминали същия път до успешна реализация като UX/UI дизайнери. С техните съвети и насоки в ключови моменти, курсистите ще изграждат по-бързо знания и портфолио от проекти, и ще имат още един помощник на своя страна, към когото да се
обърнат при нужда”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Помощ при кандидатстване

Кандидатстването в програмата включва кратка автобиография и портфолио или отделни дизайн проекти. Всеки, който иска да надгради уменията и портфолиото си, може да го направи чрез безплатния предварителен курс, като завърши кандидатурата си до 16 януари. Местата в него са ограничени, а участниците ще бъдат избрани на база мотивация и кандидатура.

Предварителният курс ще се проведе в периода 17 януари – 26 февруари в онлайн формат, а участниците ще се подготвят в 5 основни направления на дизайна (принципи на графичния дизайн, композиция, типография, цветове, съвети и полезни практики за UI), ще оформят портфолио с проекти и ще допълнят своята кандидатура, за да повишат шанса си за успешен прием в програмата.

В рамките на 6 седмици, участниците обсъждат темите и проектите веднъж седмично в Q&A сесия с водещите лектори в програмата.

Екип от експерти стои зад успеха на всеки курсист

С програмата Upskill UX/UI Design курсистите придобиват търсени и практически умения, които им помагат да изградят цялостен проект за UX и UI дизайн на дигитален продукт от нулата, преминавайки през всеки един от етапите – от идея, до изготвяне и валидация. През трите месеца на обучение водещи лектори са Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигитална агенция HYPE, който има над 13 г. опит в сферата и принос за успеха на компании като XS Software, MM Group и 1% Change, и Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия, с над 13 г. опит и принос за успеха на Telerik, Progress, VMware, Visa. Към тях се присъединяват и гост-лекторите. Част от тях са Милен Донев, ръководител на UX отдела на Remix, Светлин Николаев, UX директор в Progress, Антоанета Цанева, UX директор в Gtmhub, Асен Цекин, старши продуктов дизайнер в OfficeRnD, Пламен Мотев, шрифт директор във Fontfabric, които имат огромен практически опит в компании от различен размер и фокус.

Обучението се провежда в малки групи (40-45 човека), като участниците работят в екипи от по 4-5 души. Всеки екип може да разчита и на индивидуалните ментори, завършили програмата по UX и UI дизайн и днес успешно практикуващи професията.

„Най-доброто ми решение за надграждане на професионалните ми умения до момента! Програмата е интензивна и интригуваща. Много добре структурирана, а лекторите – и титулярни, и гостуващи, са отлични професионалисти и споделят реален опит, добри практики и полезни съвети. Получих страхотна основа в областта на UX/UI дизайна и множество вдъхновяващи посоки за професионално развитие“, сподели Невена Живкова, преминала през програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design, а днес вече UX дизайнер в Gtmhub.

По време на свободен кариерен уебинар на 7 декември водещи лектори от програмата и опитни експерти ще разкажат повече за Upskill UX/UI Design, безплатния предварителен курс, развитието на кариера като UX/UI дизайнер и какво ново предстои в актуалното издание на програмата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *