post

Теленор спечели наградата “Най-бърза мобилна мрежа в България за 2016 г.” на световния лидер в областта на технологиите за измерване на скоростта на интернет мрежи Ookla, съобщи главният изпълнителен директор на Теленор България Майкъл Фоли на пресконференция днес в столицата. Проведени са над 350 000 потребителски теста, извършени с над 65 000 мобилни устройства, в над 600 места в страната през първите шест месеца на годината.

„Всички тестове са извършени с помощта на приложенията, създадени от Ookla, на локации и в час от денонощието, избрани от потребителите. Потребителските тестове са напълно независими и не са поръчани или подпомагани по никакъв начин от Теленор. Верифицирахме и анализирахме резултатите от тестовете на мрежата на Теленор и ги сравнихме с тези на мрежите на другите оператори в България. Беше очевидно, че Теленор има най-
бързата мобилна мрежа в България“ – коментира пред медиите изпълнителният директор на Ookla Дъг Сътълс.

„Наградата за “Най-бърза мобилна мрежа в България за 2016 г.” на Ookla е знак, че развиваме своята 4G мрежа в положителна посока. Отличието показва също, че нашите клиенти оценяват, както качеството на мрежата ни, така и нашите търговски предложения. Резултатите ни от старта на 4G мрежата на Теленор досега, доказват, че сме на прав път в постигане на амбицията ни да бъдем любимия оператор за българските потребители и техен предпочитан доставчик на дигитални услуги. Благодарим на всички свои клиенти за доверието и за това, че ни помагат да направим своята мрежа и услуги още по-качествени“ – добави Майкъл Фоли.

Теленор отчита 160% ръст на потреблението на мобилен интернет и над 60% ръст в проникването на устройства, поддържащи 4G технология в своята мрежа за първите девет месеца на годината в сравнение със същия период на 2015 година.

От компанията съобщиха също, че за да отбележи наградата за Най-бърза мобилна мрежа в България и втората годишнина на българския пазар, от 17 октомври тя ще предложи допълнително по 2000 МВ мобилен интернет на максимална скорост на месец към стандартните условия на абонаментния план, за целия срок на договора, на всички свои нови и настоящи клиенти, които сключат или преподпишат своя договор до 25 ноември 2016 г. Предложението е валидно с двугодишен договор за всички актуални предложения на Теленор. По 2000 МВ допълнително за срока на първоначално включеното потребление ще получат и всички потребители на предплатените услуги на оператора, които активират стартов предплатен пакет Теленор, Tourist или Мобилен интернет от 17 октомври до 25 ноември 2016 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *