post

Ericsson си партнира с водещите телекомуникационниТе оператори SK Telecom и Deutsche Telekom за изграждането на първата в света трансконтинентална тестова 5G мрежа. Ericsson ще бъде единствения доставчик на мрежово оборудване и инфраструктура в това партньорство.

Трите компании ще изградят тестова мрежа в Южна Кореа и Германия, която използва ключови 5G технологии като Network Functions Virtualization (NFV – виртуализация на мрежовите функции), софтуерно-дефинирана инфраструктура (SDI), разпределение на мрежовите ресурси (network slicing) и облачните технологии (distributed cloud). Основната цел е да се осигури глобално разпространение за различен тип високотехнологични възможности за използване на 5G посредством оптимизиране на потребителските изживявания в роуминг.

Наред с това, партньорите ще си сътрудничат по развитието на 5G екосистема, глобални маркетингови промоции и потенциални дейности по стандартизация.

Алекс Джинсун Чой, главен технически директор и ръководител на Развойния център на SK Telecom, каза: “5G се различава много силно от предшествениците си в това, че системата се изгражда като платформа за осигуряване на индивидуализирани услуги, оптимизирани за нуждите на отделните клиенти, в глобален мащаб. Чрез това тристранно сътрудничество ние ще можем да разберем по-добре и да изградим такава 5G система, която да предоставя непрекъснато, гладко и качествено потребителско изживяване навсякъде по света.”

Бруно Якобфюрборн, главен технически директор на Deutsche Telekom, сподели: „Голяма част от потребителските сценарии, които се предвиждат за ерата на 5G, ще изискват отлично качество на услугите в глобален мащаб. От наша гледна точка роумингът при разпределението на мрежовите ресурси ще играе ключова роля в осигуряването на международните операции на клиентите при оптимално качество. Затова ние с нетърпение се включваме в това партньорство, за да развием в още по-голяма степен тази възможност за употреба на технологиите.“

Ericsson и SK Telecom проведоха успешна демонстрация на технологиите за разпределение на мрежовите ресурси през октомври 2015 г. SK Telecom и Deutsche Telekom подписаха договор за стратегическо 5G партньорство на Световния мобилен конгрес, проведен през февруари 2016 г. в Барселона, Испания.

Улф Евалдсон, главен технически директор на Ericsson, заяви: “5G ще даде възможност за новаторски възможности за употреба на технологиите в световен мащаб. Компанията Ericsson е ангажирана с изграждане на екосистеми и сътрудничество между различните индустрии с цел спомагане реализацията на този потенциал и гарантиране на пълните ползи от достъпността на 5G за хората, бизнеса, обществото навсякъде и възможно най-бързо.”

Партньорството между Ericsson, SK Telecom и Deutsche Telekom бе обявено на Световния конгрес, който се проведе от 29 юни до 1 юли 2016 г. в Шанхай, Китай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *