post

Въпреки, че преди няколко години Apple пусна компактни таблети с по-ниска цена, беше малко разочароващо да видим, че iPad mini от пето поколение наподобява пуснатия през 2015 година модел. За щастие изглежда има данни, че най-големият редизайн в историята на устройството е планиран за тази есен.

Според Марк Гурман от Bloomberg, който е един от най-надеждните източници на вътрешна информация за неиздадени устройства на Apple, iPad mini от шесто поколение ще направи своя комерсиален дебют по някое време тази есен. Всъщност подобни прогнози дават и някои други източници.

iPad mini от шесто поколение ще прилича много на iPad Air 4, с тънки рамки и без хоум бутон, но ще е по-малък. Това не означава непременно, че сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде премахнат в полза на Face ID. Той може да бъде монтиран в бутона за включване.

Въпреки по-малкия си размер, благодарение на тънките рамки, таблетът ще предложи значително по-голям 8.5 или 9 инчов екран в корпус като този на 7.9 инчовия iPad mini 5. Не е ясно кой точно процесор ще задвижва устройството, но със сигурност можем да очакваме подобрение в производителността. Може би A14 Bionic е добро предположение и ще помогне на устройството да надделее над средните предложения на Samsung и да се наложи при най-добрите предложения за тази година.

Що се отнася до цената, можем да очакваме известно увеличение спрямо 399 долара на предишния модел от серията, имайки предвид всички промени в дизайна и характеристиките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *