post

По-малко от месец остава до премиерата на новото поколение iPhone, която ще се състои през септември, но датата все още не е официално обявена. Как обаче ще се казва устройството беше един от въпросите, които предизвикаха спекулации през последните месеци.

Някои източници предполагаха, че поради малкото промени и близкия до предшествениците му дизайн, новият iPhone ще носи името iPhone 12s. Допълнителна тежест на това твърдение придаде и фактът, че много компании избягват фаталното числи 13 при номерацията на своите устройства.

Сега обаче имаме потвърждение, че смартфонът ще носи името iPhone 13, което идва от снимка на стек стикери, използвани за запечатване на продуктите на Apple в техните кутии.

Стикерът не издава много информация, освен това, че новата серия водещи смартфони на Apple ще се казва iPhone 13, а не iPhone 12s, както твърдяха предишни слухове. Снимката е публикувана в китайската социална мрежа Weibo. За съжаление няма как да потвърдим дали изображението е реално, иили не. Всъщност публикуването на опаковки за продуктите на Apple месец преди обявяването им не е нещо необичайно, така че може снимката да е оригинална.

Предстоящата серия iPhone ще дебютира в средата на септември и ще се състои от четири нови устройства – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Очаква се подобренията да са фокусирани върху камерата и батерията на телефоните, като дизайнът им ще е сходен с текущите модели. Предполага се, че следващата година компанията ще прекрати iPhone mini и ще го замени с по-голям модел iPhone Max в достъпната ценова категория.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *