post

Тази седмица в Шератон София се състоя събитието  Fujitsu Day България 2013, преминало под слогана Reshaping ICT, Reshaping Business and Society.

Журналисти и IT специалисти бяха запознати с целта на компанията да създаде фокусирано върху бизнеса и отделния човек интелигентно общество чрез използване силата на информационните и комуникационните технологии

Небойша Белотомич, Търговски директор Fujitsu Балкани заяви: „Ние вече не гледаме на ИКТ просто като средство за подобряване на продуктивността, а като на  големи възможности за предоставяне на различни видове нови изживявания и стойност. Интернет даде мощен тласък на дигиталния свят, и той бързо се обединява с физическия свят, в който живеем, като генерира безкрайни количества от информация. Новите знания, придобити при анализ на тази информация има потенциала да трансформира нашия живот.“

Вяра Чангърова, Старши мениджър „Клиенти“, Fujitsu България отбеляза: “Fujitsu Day България 2013 e посветен на четири ключови теми – съхранение на данни, иновации на работното място и системи за биометрично удостоверяване.

Представяме в повече от пет сесии и 40 продукти изложбена площ, подчертаваме пълното продуктово портфолио на Fujitsu. Целта на форума е да представим своята визия и препоръки как с помощта на технологиите можем да постигнем фокусирано върху бизнеса и отделния човек интелигентно общество.”

Една от ключовите теми, които Fujitsu представя в рамките на форума беше PalmSecure, с която предстои да ви запознаем по-подробно скоро. В рамките на събитието Fujitsu представи също и цялостно портфолио от преносими компютри и таблети от бизнес клас. С повече от 20 годишно наследство при иновациите за таблети, които са изградени за корпорациите, но проектирани за потребителите, Fujitsu е създала пълен набор от „All New in Touch“ устройства, които дават възможност на хората да постигнат пълния си потенциал – на работа или докато се забавляват с избраното от тях устройство, докато интуитивно се чувстват сигурни и имат контрол над нещата.
Посетителите също така имаха възможност да разгледат и новото поколение системи за съхранение на данни ETERNUS DX и CS, както и възможностите за виртуализация към частни облачни услуги със ServerView Resource Orchestrator.

С някои от най-интересните неща, случили се на събитието Fujitsu Day България 2013 предстои да ви запознаем в следващите дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *