post

Евроспорт ще бъде ексклузивният телевизионен партньор на организацията за провеждане на състезания с летящи дрони DR1 Racing. Обявеното днес споразумение е резултат от стремежа на Евроспорт да предложи на своите потребители иновативно и интересно спортно съдържание. Състезанията с дрони, при които участниците управляват от разстояние летателните тела, са допълнение към нарастващите усилия на Евроспорт да привлече широк демографски кръг от потребители, катo покаже най-иновативните спортове на всичките си платформи.

Първият епизод на DR1 Invitational ще се излъчи по Евроспорт на 8 ноември, вторник, точно в полунощ. Освен него, през следващата година Евроспорт ще излъчи още три допълнителни състезания – надпреварата DR1 Champions Series, гостуваща дебютно в емблематични градове по света през 2017, както и състезанията DR1 Micro Series. Eurosport.com, най-посещаваният уебсайт в Европа, ще предостави на потребителите възможност за достъп до допълнително видео съдържание, програми и интервюта с някои от най-талантливите дрон състезатели в света.

В състезанията участие ще вземат водещи световни пилоти като американеца Томи Табаджа, британеца Люк Банистър и австралиеца Чаз Новак. В събитията от календара на DR1 Champion Series ще участват елитни отбори, утвърдени в дроновите състезания. Те ще премерят сили в някои от горещите точки на света, за да отличат един световен шампион.

„Евроспорт непрекъснато се стреми да предлага иновативни технотогии, било то под формата на виртуална реалност или чрез отразяване на най-новите спортове. Така каналът се превръща в двигател, който провокира феновете да се потопят в спортния свят. Впечатляваща е непрекъснато растящата популярност на oнлайн базираните спортове и начинът, по който DR1 комбинира традиционната спортна природа с тях, създавайки един страхотен нов модел.“, коментира Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.

„Развълнувани сме, че ще предоставим на зрителите на Евроспорт възможност да следят един спорт, който обединява в себе си Formula 1, NASCAR и eGaming”, сподели Брад Фоксховън, изпълнителен директор на DR1. „Евроспорт ни показа не само големия си апетит към излъчването на състезания с дронове в традиционните си канали, но и стремежът да направи спорта популярен чрез своите социални и дигитални платформи. Възможностите на дроновото надбягване от гледна точка на иновации и представяне са неизчерпаеми“, добави още той.

DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew.  2016©Carrie Jesenovec

DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew.
2016©Carrie Jesenovec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *