post

Съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, които останаха извън светлината на прожекторите след преструктурирането на компанията си преди четири години, отстъпват контрола на компанията майка Alphabet на настоящия изпълнителен директор на Google Сундар Пичай.

Това обявиха днес двамата в съвместно писмо, публикувано в блога на технологичния гигант.

Предприемачите ще останат служители на Alphabet и ще запазят местата си в борда, но вече няма да са начело на разпростиращата се, почти трилионна империя, създадена от тях в Станфорд преди повече от 20 години.

„Тъй като Alphabet вече е утвърдена, а Google и други работят ефективно като независими компании, е естественото време да опростим нашата структура на управление. Никога не сме били хора, които умишлено държат ръководните позиции, особено когато смятаме, че има по-добър начин да управляваме компанията. А Alphabet и Google вече не се нуждаят от двама главни изпълнителни директори и президент. В бъдеще Сундар ще бъде главен изпълнителен директор на Google и Alphabet “, пишат Пейдж и Брин.

В имейл, изпратен до служителите и по-късно публикуван заедно с писмото на Пейдж и Брин, Пичай подчерта, че промяната няма да има никакво влияние върху начина, по който Google работи ежедневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *