post

LVL е първото по рода си wearable (носимо) устройство, което проследява хидратацията на тялото в реално време. То представлява компактна гривна, която извършва мониторинг с вградените си сензори на нивото на хидратация, сърдечния ритъм, активността, изразходваните калории, съня и дори настроението.

Тази комбинация от функции превръща LVL в най-комплексното e-health устройство, създадено до момента, а потребителите вече са впечатлени от него. Или поне ако съдим по огромния успех на кампанията за финансиране на джаджата в сайта Kickstarter, която вече е набрала над 424 000 щ. долара, въпреки че целевата сума, поискана от екипа е била едва 50 000 щ. долара. При това остават 37 дни до нейния край.

LVL е създаден както за спортисти, така и за обикновени потребители с активен начин на живот, които искат да проследяват своето здравословно състояние. Както посочват от екипа зад проекта, нашето тяло се състои основно от вода, така че дори 1% разлика в това отношение може да ни повлияе много.

Устройството проследява хидратацията в реално време, както и нивото на изпотяване. То може също да разпознава човешките крачки, изминатото разстояние, дори броя на изкачените етажи, което му позволява да замести пълноценно всеки съществуващ фитнес – тракер. Според неговите създатели, то може да подобри и съня, чрез хидратацията, която има важно значение за качеството на сън.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *