post

Twitter премахна блокадата над статията на в. New York Post, която критикува кандидата за президент Джо Байдън.

Припомняме, че статията, която се появи в публичното пространство преди някоко дни, уличава сина на Джо Байдън – Хънтър, в опит да се възползва от служебното положение на баща си по време на мандата му като вицепрезидент на Съединените щати. Репортажът цитира имейли, в които Хънтър и украински бизнесмен от енергийната компания „Бурисма“ обсъждат среща с Джо Байдън.

Материалът бе блокиран както в Twitter, така и във Facebook. Това доведе до ожесточени критики в общественото пространство, като много потребители обвиниха социалните мрежи, че се опитват да се намесят в предстоящите президентски избори в САЩ. След броени дни на вота ще се изправят именно Джо Байдън и настоящият държавен глава Доналд Тръмп.

Специално Twitter обясни решението да ограничи разпространението на репортажа с въпросителните около начина на придобиването на информацията. Сега обаче, след сериозния натиск, компанията промени решението си и статията вече е достъпна на платформата.

Междувременно „Ню Йорк пост“ излезе с нов материал, базиран на имейлите от компютъра на Хънтър Байдън, този път за получаването на пари от голяма китайска енергийна компания.

А изборите за следващ президент на САЩ са насрочени за 3 ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *