post

Основателят на популярния сайт за споделяне на файлове Megaupload Ким Дотком стартира новата услуга Mega. Сайтът предлага на потребителите 50 GB безплатно пространство. Информацията се криптира с 2048-битови ключове, които се генерират в зависимост от това как потребителят взаимодейства с клавиатурата и мишката.

Ако на някого 50 GB са недостатъчни, може да си закупи допълнителни 500 GB, 2 ТВ или 4 ТВ. Ежемесечният абонамент за тези пакети е съответно €9,99 ($13), €19,99 ($27) и €29,99 ($40).

“Ние сме група ентусиасти, които имат времето и възможността да създадем облачна услуга за съхраняване на файлове, който осигурява необходимото ниво на защита на информацията. За разлика от конкурентите използваме технология, където не ние, а вие контролирате криптиращите ключове”, – се казва на сайта Mega.

Освен всичко друго, авторите на проекта препоръчват на потребителите да инсталират в компютрите си уеб браузъра Google Chrome, тъй като “засега нито един друг от разпространените браузъри не поддържа необходимия набор от функции”.

В скоро време разработчиците ще пуснат също така API, клиент за стационарни и мобилни компютри, както и приложение за бърза обмяна на съобщения между потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *