post

Ръководството на Disney обмисля да закупи голям издател на видеоигри. Това се твърди в публикация на американското бизнес издание Bloomberg. Все още не е ясно дали и с кого развлекателният гигант води преговори, но според медията интересът е към водеща геймърска компания от ранга на Electronic Arts (EA).

За възможен интерес на Disney към EA медиите в САЩ писаха още през миналата година, но тогава до сделка така и не се стигна. Подобен развой обаче е логичен на фона на развитието на развлекателния сегмент, в който видео игрите стават все по-значима част от пазара, изпреварвайки сфери като филмите, телевизионните предавания и др.

Някои от другите водещи развлекателни компании и основни конкуренти на Disney като Sony и Vivendi Universal вече имат в портфолиото си силни издателства на видеоигри. Disney, от своя страна, въпреки няколкото опита да навлезе в този сегмент, до сега не се представя впешатляващо.

Същевременно Disney вече е в тясно партньорство с EA, на които предоставя правата за видео игри на свои водещи франчайзи като Star Wars. Остава отворен варианта компанията да придобие издателството, затваряйки кръга по продукцията на геймърско съдържание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *