post
Данъчните съобщения за размера на дължимите местни налози, които ще получат софиянци, ще имат QR код. Той ще прави връзка през мобилен телефон с интернет страницата на общината, през която собствениците могат да направят справка или да си платят местните данъци, съобщи пред „24 часа” зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

“За първи път данъчните съобщения ще са с QR кодове. Решихме да ги направим за улеснение на хората. Другата новост е, че вече с пин кодовете от НАП може да се влиза в интернет страницата на общината и хората да си правят справка за дължимите местни данъци или да ги платят”, обясни Барбалов.

Освен размера на дължимите налози за 2016 г., на данъчните съобщения ще има информация за стари задължения, ако съответният собственик има такива.

Отпечатването на съобщенията вече започна и в края на месеца общината ще започне да ги изпраща на софиянци, информира dir.bg.

Данъчната кампания ще стартира от 1 март. Ако искат да ползват 5% отстъпка при плащане на данък сгради и налога върху автомобилите, плащането трябв ада стане до 30 април, аданъците да се платят накуп, а не на вноски. Ако се плащат на вноски – за данъка върху недвижимите имоти първата вноска трябва да се плати до 30 юни, а втората – до 31 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *