post

Microsoft привлече внимание по време на геймърската конференция E3 с много новини. Една от тях беше потвърждението, че работи по следващото поколение на Xbox. Компанията обаче не даде много подробности за него. Според информация на Thurrott конзолата е предвидена за 2020 г.

Кодово ѝ име е Scarlett, като според вътрешни документи на компанията, които са разгледани от Thurrott, се предвижда да има цяло “семейство” от устройства в тази гама. Това може да означава, че ще има различни конзоли. По-вероятно е обаче просто да описва различни версии на Xbox, както и Xbox One има няколко модификации.

Алтернативен вариант е, че Microsoft може да подготвя нова версия на Xbox One, тъй като представи обновената Xbox One X миналата година. Очаквано, Microsoft не коментира темата, а плановете може да се променят.

Пускането на нова, по-мощна конзола след две години изглежда доста скорошно. Същевременно хардуерът се развива доста сериозно, а навлизането на виртуалната и добавената реалност, както и на стрийминга, увеличава необходимостта от нова, по-мощна и способна конзола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *