post

Няколко притежатели на електронните книги Kindle се оплакаха, че сканиращите устройства по летищата повреждат техните устройства, съобщава The Telegraph. Потребителите твърдят, че след преминаване през скенера, четецът, намиращ се в багажа престава да работи. На екрана се появяват излишни символи, а самото устройство не реагира на натискане на бутоните.

Като се позовава на специалиста по технологията „електронни мастила“ Депинг Чу, The Telegraph  отбелязва, че рентгеновите лъчи най-вероятно не са причина за повредата на електронната книга. По-вероятната причина е статичното електричество, което се натрупва при движението на багажа по гумената лента на конвейера. В резултат на триенето може да възникне електростатичен заряд до 100 и повече волта, казва Депинг Чу. Под неговото въздействие пигментните частици, които формират изображението прилепват за дисплея по хаотичен начин.

От своя страна Amazon, която е производител на устройствата Kindle също заявява, че рентгеновите лъчи в скенерите не могат да повредят четеца. И все пак Amazon е съгласна да замени повредените книги с нови.

Трябва да отбележим, че по технологията „електронни мастила“ се произвеждат екраните на много от електронните четци на други производители, но се съобщава само за повредени Kindle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *