post

Xiaomi е готова да обяви официално своята серия Xiaomi 12 на 28 декември в Китай. Компанията потвърди новината, публикувайки нов тийзър в своя акаунт в Weibo, който разкрива датата на събитието. В допълнение Xiaomi потвърди и, че ще разкрие MIUI 13, базирана на Android 12, по време на събитието.

Всъщност вече знаем много неща за серията Xiaomi 12. Компанията официално потвърди, че тя ще се захранва от новия Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm. Освен бързия процесор, серията ще може да се похвали и с нов подобрен хардуер на камерата и дизайн.

Очаква се тя да съдържа поне три модела – Xiaomi 12, 12X и 12 Pro. Някои източници обаче твърдят, че към нея ще има и още един скъп модел – Xiaomi 12 Ultra, който обаче все още не е официално потвърден.

Слуховете за Xiaomi 12 Ultra датират отдавна. Твърди се, че устройството ще пристигне с нов дизайн с кръгла камера, която ще включва 108 мегапикселов сензор. За щастие не се налага да чакаме много, за да разберем съществува ли този модел, или не, тъй като събитието е само след седмица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *