post

Твърди се, че Vivo ще започне своята “стратегия за разширяване” през октомври с набор от нови продукти, включително новата Origin OS 4, серията Vivo X100, серията Vivo X Fold 3 и серията iQOO 12. Сега в китайската социална мрежа Weibo се появи нова информация за серията iQOO 12.

Според източника, серията iQOO 12 ще бъде оборудвана с 2K екран с функции за защита на очите, специално проектирани за потребителите на електронни спортове. Телефонът вероятно ще поддържа 144Hz честота на опресняване и ще има сензор за пръстови отпечатъци в дисплея.

Говори се също, че серията iQOO 12 включва 200W зареждане, което със сигурност ще бъде полезно за геймърите. Що се отнася до процесора, се очаква серията iQOO 12 да се захранва от новата флагманска мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 3, която ще предложи значителни подобрения в производителността на CPU и GPU. Той ще бъде съчетан с LPDDR 5X и UFS 4.0 памет, както и система за течно охлаждане VC с голяма площ, за да поддържа температурата под контрол.

Слуховете сочат, че серията iQOO 12 се тества с чипа V3, третото поколение собствено разработен чип на Vivo, който използва 6nm технология, мулти-конкурентна ISP архитектура и система за взаимно свързване FIT от второ поколение. Твърди се още, че той предлага 20% подобрение във времето за обработка на изображения и 30% подобрение в енергийната ефективност в сравнение с предишното поколение.

Jia Jingdong, вицепрезидент на Vivo, по-рано разкри, че сериите Vivo X100 и iQOO 12 ще стартират след Азиатските игри. В резултат на това серията iQOO 12 може да стартира някъде в края на октомври или през първата седмица на ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *