post

Много стари връзки към Google Drive може да станат недостъпни до средата на септември. Причината е обявената от технологичният гигант актуализация, която ще направи споделянето на файлове от Drive по-сигурно.

След излизането на актуализацията на 13 септември, Drive ще добави ресурсен ключ към връзките, генерирани за споделяне. Така потребителите, които са прегледали вече споделена връзка преди ъпдейта, ще продължат да имат достъп до нея, но онези, които не са, ще имат нужда от клуча за достъп до файла.

Администраторите на Workspace ще имат срок до 23 юли, за да решат как ще бъде приложена актуализацията за тяхната органзация. Те ще могат да изберат да я приложат с ограничения или да се откажат изцяло. Потребителите пък ще получат известие за промяната след 26 юли и ще трябва да вземат решение до 13 септември. Те също ще могат да изберат да не прилагат актуализацията, но Google ясно посочва в известието си, че опцията не се препоръчва. Компанията предлага актуализацията да не се прилага само за публично споделени файлове.

Освен това Google ще пусне промени и за YouTube, които биха могли да прекъснат стари връзки. YouTube има мярка за сигурност, която прави всички връзки към скрити клипове трудни за намиране за хората, с които не са били споделени, но тя излезе едва през 2017 година. От 23 юли всички клипове, които не са в списъка, качени преди 2017 година, ще станат частни, освен ако потребителите не се откажат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *