post

Предстоят решаващи дни за Facebook и съдбата на криптовалутата Libra. Представители на ИТ гиганта ще бъдат изслушвани в различни комисии на американския Сенат и Конгрес днес и утре.

Facebook беше привикана от правителството след като обяви плановете си за криптовалутата Libra. Още след нейното представяне, някои американски политици поискаха компанията да спре работата по проекта, докато не бъдат изчистени всички въпроси и притеснения.

Тези искания се засилиха, но за сега компанията не спира работа. Все пак правителството има инструменти, които да използва и най-малкото да забави пускането на Libra, което се очаква следващата година. Това може да се случи, ако то не остане доволно от отговорите на Facebook.

Facebook вече каза, че няма да пусне Libra докато всички притеснения на регулаторите не са отговорени напълно и компанията разполага с всички нужни разрешителни. А това може да стане доста сложно изпитание, след като и държавният секретар по финансите Стивън Мнучкин обяви, че американското правителство няма да допусне нищо да застраши долара и че всяка криптовалута и компания, която се занимава с тях, трябва да отговаря на всички банкови и финансови стандарти.

За Facebook това най-вероятно няма да са непреодолими препятствия, но ще са времеемки. Затова изслушванията днес и утре ще са от ключово значение дали компанията ще успее да направи пътя си по-лесен или много по-труден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *