post

В редакцията се сдобихме с тестова бройка на едно от новите предложения на Tenda при високопроизводителните безжични рутери. Става въпрос за модела Tenda AC19 – изключително мощен и качествен рутер с множество екстри – от възможност за обединяване на 2,4 GHz и 5 GHz сигнали, до създаване на посетителска мрежа, филтриране на клиентите и много други неща. Ето и повече подробности за впечатленията ни от това устройство.

Отваряне на кутията и първи досег с рутера

Още на пръв поглед моделът прави впечатление със своя външен вид – на практика прилича по-скоро на нещо, излязло от филмовата сага „Междузвездни войни“ или друга фантастична продукция, включваща роботи. Дизайнът му е изчистен, черен, разделен е от няколко симетрични ръбове, които допълват визията като на космически кораб. Не е особено компактен – размерите му са 238.9 x 144.3 x 40.3 мм., но това е разбираемо, предвид високата му производителност.

Безжични комуникации

Да се върнем на Земята – Tenda AC19 представлява двулентов гигабитов Wi-Fi рутер, работещ по по-новата безжична технология 802.11ac Wave2. Той поддържа наистина впечатляваща скорост за пренос на данни, достигаща 2033 Mbps (1733 Mps в диапазона 5 GHz и 300 Mbps в диапазона 2,4 GHz). Нашите тестове показаха, че устройството реално достига такива скорости.

Рутерът работи с подобрената технология 4×4 MU-MIMO в по-високочестотната лента – 5 GHz, което увеличава допълнително максималната скорост за пренос. В добавка сигналът му преминава много по-лесно през стени и други препятствия, благодарение на вградения усилвател, поддържан и от двете честотни ленти.

Моделът разполага с четири външни 6 dBi антени и също толкова канала за комуникация в 5 гигахерцовата лента.

Мрежови характеристики

Рутерът поддържа версията IPv6 на Internet Protocol. Той е оборудан с пет гигабитови порта, които обезпечават високата скорост по пътя към вашия интернет доставчик.

Обработка на данни

Tenda AC19 разполага с един 1 GHz процесор, който работи съвместно с още един 500 MHz. Това подобрява производителността и оптимизира допълнително извършването на операциите.

Други характеристики

Новият рутер на Tenda поддържа опция за обединяване на 2,4 GHz и 5 GHz сигнали. В добавка той има и редица полезни функции като USB споделяне, споделен достъп до USB памет, създаване на локален FTP, на посетителска мрежа, както и филтриране на клиентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *